25.6 C
Čakovec
Utorak, 12 rujna, 2023

Prva Skupština KUD-a Katruže iz Ivanovca bez Štefa i Sabine

KUD Katruže iz Ivanovca jedna je od najagilnijih kulturno umjetničkih društava na području Grada Čakovca i Međimurske županije. 

U Domu kulture u Ivanovcu održali su redovnu godišnju skupštinu. Bila je to prigoda da se uz rezime minule godine, ali i planove za ovu, upute i riječi zahvale. Tako su u svojim pozdravnim govorima i čestitkama, daljnju ruku suradnje ponudili Dejan Buvač predsjednik Upravnog odbora Hrvatskoga sabora kulture i Zajednice hrvatskih kulturno-umjetničkih društava Međimurske županije, David Vugrinec pročelnik za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca, Melita Kraljić predsjednica MO Ivanovec i Ksenija Korent ravnateljica OŠ Ivanovec.

Prva godina bez Štefa i Sabine

U Izvješću o radu koji je podnijela Lidija Višnjić rečeno je kako je s obzirom na tužna događanja koja su ostavila traga u KUD-u, 2022. godina obilježena uspomenom na preminule članove.

-Naime, izgubili smo našeg dugogodišnjeg predsjednika Stjepana Mesarića te aktivnu članicu Sabinu Bujanić. Ovim putem zahvaljujem im se za sve trenutke provedene zajedno, istakla je Višnjić. Pod novim vodstvom, započeli smo godinu spajanjem muške i ženske vokalne skupine u mješovitu vokalnu skupinu, te samim time započinju probe kao i nastupi u mješovitom sastavu.

U KUD-u je aktivna je i dramska družina. Prošla godina obilježila nas je i mnogobrojnim nastupima, a u suradnji s Foto-kino klubom Ivanovec, obavljeno je snimanje video spota s našom voditeljicom Antonijom Jurinec te sudjelovanje na Tamburaškom kampu –Mađarska Serdahel i izlet po Međimurju gdje su sudjelovali učenici spomenutog  kampa. Naši aktivni članovi KUD-a Katruže koji rade na promicanju kulturne baštine, ulažu sebe u svaki stih otpjevane pjesme, u svaku scenu dramske družine, a sve u vidu naplate da ćemo i mi jednom biti na platnu, a netko će reći “to su moji”, istakla je Višnjić.

Bogat plan aktivnosti i u ovoj godini

Predsjednica Katruža Slavica Petković kazala je kako će sekcije koje aktivno djeluju i pripremaju samostalne programe, bilo da se radi o pjevačkoj vokalnoj skupini ili dramskoj družini nastupati na smotrama koje organizira zajednica HKUUMŽ samostalno kao i na smotrama koje organizira Hrvatski sabor kulture. KUD će organizirati i s prigodnim programima obilježiti Dane Međimurske županije, Grada Čakovca i Dane Ivanovca, te  u suradnji s OŠ Ivanovec, Dječjim vrtićem Pčelice Ivanovec kao i udrugama koje aktivno djeluju u Ivanovcu uključiti se  u programe koji su značajni za same udruge kao i u programe koje organizira  Župa blaženog Alojzija Stepinca u Ivanovcu te mjesto Petriba u Mađarskoj povodom Dana Hrvata u Mađarskoj. KUD Katruže će biti domaćin i organizator 17. županijske smotre Pesmarica naših mamica ,15.10.2023. godine na kojoj će nastupati muške, ženske, i mješovite vokalne skupine solisti/treće životne dobi. (Siniša Obadić)

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
609SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE