0 C
Čakovec
Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

U Noći muzeja u Prelogu Španceranje po priločkoj prošlosti

Pozivamo Vas na manifestaciju Noć muzeja 2023. u Muzej Croata insualnus Grada Preloga, koja će se održati u petak, 27. siječnja od 18 do ponoći.

U nastavku donosimo sažetak programa u Noći muzeja

– U Muzeju Grada Preloga predstavljamo izložbu pod nazivom Španceranje po priločkoj prošlosti, koja prati razvoj Preloga od razdoblja rimske uprave, srednjega vijeka, preko povijesne jezgre nastale u razdoblju baroka, središta društvenog okupljanja i načina života uz rijeku Dravu.

Prošećite kraj kule, crkve, Lovca i pošte, povijesne zgrade solane, svilane, muzeja, zatim uz rijeku Dravu, preko mosta, bez straha od Pesjaneka, te se na posljetku zasladite priločkim klecinprotom.

Uz šetnju Prelogom, zavirite u stalni postav Muzeja Grada Preloga koji predstavlja djela naivne umjetnosti i moderne hrvatske umjetnosti iz donatorske zbirke, koji obilježava jubilej, deset godina formiranja zbirke i osnivanja Muzeja Croata insulanus Grada Preloga.
Program
11.30 – 14.00 Radionica Muzeji su važni – moć kulturne baštine
Radionica prezentacije tradicionalnih igara za djecu i važnosti poučavanja te prenošenja kulturne baštine, namijenjena učenicima Osnovne škole Prelog i Srednje škole Prelog, s kazivačima Marijom Novak i Rudolfom Stančinom.
18.00 – 19.00 Otvorenje manifestacije Noć muzeja 2023.
19.00 – 20.00 Predstavljanje slikovnice Pesjanek te gledi
20.00 – 20.30 Španceranje po priločkoj prošlosti / intervju

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

0FanoviLajkaj
3,698SljedbeniciSlijedi
14,700PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE