8.9 C
Čakovec
Ponedjeljak, 22 travnja, 2024

Nina Dražin Lovrec ponovno izabrana za predsjednicu Komore inženjera građevinarstva

Nina Dražin Lovrec ponovno izabrana za predsjednicu Komore inženjera građevinarstva.

Dipl. ing. građ. Nina Dražin Lovrec izabrana je ponovno za predsjednicu Hrvatske komore inženjera građevinarstva na konstituirajućoj Skupštini HKIG-a održanoj u Opatiji u subotu, 21. siječnja.

-Fokus mog drugog mandata bit će osnaživanje položaja  građevinske struke u RH kao i još snažnije zastupanje interesa više od 7000 članova Komore. Program za iduće četverogodišnje razdoblje, a koji sam predstavila na izbornoj Skupštini HKIG, uključuje i niz aktivnosti kojima ćemo utjecati na kvalitetu pružanja usluga i radova u graditeljstvu te aktivnosti u samoj Komori poput primjerice opsega usluga koje HKIG pruža, a kojima ćemo povećati zadovoljstvo naših članova.  Pred nama su izmjene Zakona o obnovi za koje vjerujemo da će značajno ubrzati obnovu. Puno posla je pred nama svima i trebamo ga čim kvalitetnije odradit“, rekla je Dražin Lovrec.

Podsjetimo, Dražin Lovrec izabrana je 2018. godine za predsjednicu HKIG u prvom mandatu od 2018.-2022. godine te je ujedno bila i prva žena na čelu Komore inženjera građevinarstva. U navedenom razdoblju Komora je postala lider u zastupanju interesa inženjera građevinarstva, te osnažila poziciju građevinske struke i inženjerske djelatnosti u društvu. U proteklom četverogodišnjem mandatu Dražin Lovrec dovršena je tranzicija u e-Komoru i digitalizacija cijelog poslovanja.

Ne smije se zaboraviti niti ogroman doprinos Komore i njezinih članova nakon potresa za što je Dražin Lovrec dobila i posebno priznanje Hrvatskog saveza građevinskih inženjera za osobit društveni doprinos. Predsjednica HKIG dobitnica je i dva KOLOS-a, najvažnije nagrade u sektoru građevinarstva i to 2011. godine za projekt Arena Centar u Zagrebu te 2014. za projekt Novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb. Dipl. ing. građ. Nina Dražin Lovrec 2021. izabrana je za potpredsjednicu ECEC-a, Europskog vijeća inženjerskih komora koje ima 16 redovnih i četiri pridružene zemlje članice.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE