Primopredaja novih vozila i opreme za vatrogasce iz Orehovice, Podbresta i Vularije

U prostorijama Sportsko vatrogasnog objekta u Orehovici, održana je svečanost primopredaje vatrogasnih vozila i opreme predsjednicima Dobrovoljnih vatrogasnih društava Orehovica, Podbrest i Vularija.

Za DVD Vularija tako je nabavljeno navalno vatrogasno vozilo M.A.N. u kojem se može uz opremu prevoziti i sedam operativnih članova vatrogasaca.Vozilo je također opremljeno i s visokotlačnim sklopom i 2 brza vitla od 50 metara, rasvjetnim stupom, VMŠ-om sa svim pripadajućim cijevima i armaturama, vatrogasnim ljestvama, vitlom za izvlačenje od 12 tona, agregatom za električnu energiju, ručnim i mobilnim radio sustavima “Motorola”, pumpom za ispumpavanje voda s pripadajućim cijevima i armaturama, osobnom zaštitnom odjećom i obućom za 7 operativnim članova. Za nabavu vozila Općina Orehovica donirala je 334.985,64 kuna.

DVD Vulariji predana su dva nova kompleta aparata za zaštitu dišnih organa MSA s rezervnim kompozitnim bocama, čija vrijednost iznosi 20.675 kuna , dok je za DVD Orehovica nabavljeno kombi vozilo Ford Transit sa svjetlosnom i zvučnom signalizacijom, čija je vrijednost 227.724,15 kuna. Vatrogasci iz Podbresta i Orehovice još su na korištenje dobili i nove zaštitne čizme, odjela za gašenje, kacige, cijevi, mlaznice, svjetiljke dodijeljena na korištenje predstavnicima.

Svu opremu je predsjednicima DVD Orehovica, Podbrest i Vularija predao općinski načelnik Franjo Bukal, a na samoj primopredaji nazočni su bili i tamošnji župnik Damir Slamek, koji je blagoslovio nabavljena vatrogasna vozila, te predsjednik Općinskog vijeća Marko Hunjadi, predsjednik VMO Orehovica Branko Horvat, počasni predsjednik VZMŽ i član predsjedništva VZMŽ Zlatko Orsag, predsjednik NK Croatia Marijan Krčmar i ravnatelj OŠ Orehovica Branko Sušec.


Načelnik Franjo Bukal tom je prigodom pohvalio rad dobrovoljnih vatrogasnih društava, zahvalio im se na profesionalnom obavljanju svih poslova koji se odnose na civilnu zaštitu i zaštitu od požara, te je napomenuo da će i dalje nastojati pronaći financijske okvire za ulaganje u opremu i edukaciju, kako bi se članovima DVD-a omogućilo da sve mjere protupožarne zaštite obavljaju na najvišem nivou profesionalnosti za zaštitu imovine i ljudi od svih oblika elementarnih nepogoda.

Ostavi komentar