15.2 C
Čakovec
Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Pilates studio KK: Jedinstven sustav vježbanja na pilates spravama dostupan i u Čakovcu!

Pilates studio KK prvi je studio pilatesa ovoga tipa na našim prostorima koji uključuje vježbanje u malim grupama pod okom certificirane instruktorice pilatesa Ksenije Kos. Studio se nalazi na adresi Ivana Gorana Kovačića 10 u Čakovcu. Vježbe se izvode isključivo na spravama za pilates; reformeru i wunda chairu.

Što je to reformer, sprava na kojoj se vježba u Pilates studiju KK?

Reformer se sastoji od okvira u obliku kreveta i pokretnog dijela nalik na polovicu kreveta koji je za okvir spojen oprugama te dijelova kojim se koristimo tijekom izvođenja pojedinih vježbi, kao što su trake za potezanje, kutija za sjedenje, štanga za noge, nasloni za glavu i ramena. Svi se ti dijelovi namještaju za svakog vježbača individualno, ovisno o fizionomiji, snazi i razini koju su savladali. Vježbanje na reformeru praktično je za cijelo tijelo i gotovo da nema tog mišića i zgloba koji pritom nećete aktivirati i pokrenuti. Odličan je za svakog početnika jer sprava daje potporu i stabilnost tijekom izvođenja vježbi što vježbanje čini iznimno sigurnim.

Vježbe na reformeru pravi su izazov za vaš core ili powerhouse, odnosno centar tijela, čime postižete snagu, mobilnost, balans, izdržljivost i koordinaciju.

Naglasak u vježbanju je na ekscentričan dio pokreta, odnosno kada se mišić izdužuje prilikom opiranja otporu i to kroz puni obim pokreta zbog čega pilatesom oblikujete lijepe i vretenaste mišiće.

Kako djeluje vježbanje na reformeru?

Bilo zbog trudnoće, sjedenja na poslu ili žongliranja sa svim obvezama, žena nema dovoljno vremena za sebe i vježbanje. Zbog toga se često kod mišića izgubi tonus i nakupi previše masnog tkiva te se upravo za te zone pilates reformer pokazao kao odlično rješenje, i za estetiku i za jačanje dubinskih mišića. Kako se na pilates reformerom jačaju i trbušni i leđni mišići, time se također poboljšava i postura tijela. Paradoksalno, često će vam puta vježba biti teža s manje opruga jer sprava podupire manje vaše težine i morate kontrolirati i stabilizirati svoje tijelo i spravu iz centra tijela ili corea.

Koje su prednosti vježbanja na reformeru?

Na reformeru se može izvoditi više od 500 različitih vježbi. Ima kliznu podlogu na kojoj tijekom vježbanja možete ležati, sjediti, klečati, stajati.

  1. ISTEZANJE Gotovo u svakoj vježbi zbog opruga imamo istezanje te time dobivamo ljepše, izduženije mišiće
  2. POSTURA Zbog pomične podloge konstantno trebamo aktivirati duboke mišiće trupa i leđa i uvijek radi cijelo tijelo, što je izrazito bitno za kvalitetnu posturu tijela
  3. OPUŠTANJE Kako je reformer sprava koja će od vas tražiti 100 % koncentracije tijekom cijelog vježbanja zbog nestabilne, klizajuće podloge, vaš će fokus biti preusmjeren od svakodnevnih briga u fokusirano vježbanje

Pilates studio KK u Čakovcu

Ksenija Kos iz Pilates studija u Čakovcu na adresi Ivana Gorana Kovačića 10 transformirat će vaše tijelo i postići izduženi, ženstveni oblik tijela, ali i bolji osjećaj.

T: +385 99 480 7777

E: [email protected]


„In 10 sessions you’ll feel the difference,

in 20 you’ll see the difference,

and in 30 you’ll have a new body.”

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE