NK Vučetinec seli u Sloveniju?!

Na sjeveru Hrvatske trend je da obitelji odlaze raditi u Sloveniju. I tako već duže vrijeme. No, sada bi iz zapadnog dijela Međimurja u Sloveniju mogao preseliti jedan cijeli nogometni klub – NK Vučetinec.

Sele se obitelji, pa zašto ne bismo preselili klub – kažu nam u klubu Vučetinec. Naime, oni su prošle sezone osvojili drugo mjesto u Trećoj međimurskoj ligi (sedmi rang hrvatskog nogometa) i izborili ulazak u viši rang natjecanja. Prema prijedlogu Međimurskog nogometnog saveza za sezonu 2019/2020., NK Vučetinec smješten je u Drugu međimursku ligu, u skupinu A, iako su im geografski bliži klubovi u Drugoj međimurskoj ligi skupine B. Time su naročito nezadovoljni, a svoje nezadovoljstvo potkrijepili su zemljovidom iz kojeg je vidljivo da su njihovi protivnici dvadesetak i više kilometara udaljeni. Susjedski klubovi u skupini B su znatno bliže Vučetincu, pa su s razlogom ogorčeni.

Koji je smisao svega toga? Nećemo moći igrati susjedske derbije, neće biti nogometnih fešti, a ni gledatelja. Našim navijačima i igračima bit će dalek put na gostovanja, na domaćim utakmicama neće biti publike. Mi smo klub koji igra je utemeljen da igra općinske derbije… – dodaju iz NK Vučetinec. Ističu da imaju tri opcije. Ostati u trećem rangu županijskog nogometa, zatvoriti klub ili preseliti u Sloveniju. Ova potonja čini se kao najizglednija. Zatvoriti i ugasiti klub nakon silnog truda i rada, nakon velike volje uz koju su napravljeni projekti vezani uz igrališta, bila bi doista tragedija. Stoga se kao jedina opcija nameće Slovenija.

I to je to. Iz Hrvatske odlaze brojni studenti, radnici u potrazi za kruhom, boljim poslom ili jednostavno boljim uvjetima. No, da iz Hrvatske ode jedan nogometni klub, to je do jučer bilo nezamislivo. – Na žalost, dok se drugi klubovi pripremaju za sezonu mi se za zelenim stolom borimo o budućnosti ovog mladog i ambicioznog kluba koji je osnovan 2010. s ciljem da igra općinske derbije, no ovakvim prijedlogom sve pada u vodu – kažu u, još uvijek, hrvatskom nogometnom klubu. No, vrlo brzo Vučetinec bi, umjesto hrvatski, mogao nositi prefiks – slovenski, piše 24sata.

Ostavi komentar