Velečasni Ivan Herceg proslavio 20 godina svećeničke službe

U nedjelju 30. lipnja večernjom svetom misom župnik Ivan Herceg je zahvalio na 20 godina svećeničke službe. Uz slavljenika u koncelebraciji je bilo prisutno preko 20 svećenika, više časnih sestara koje su rodom iz župe Sveti Martin na Muri, dvadesetak ministranata i mnoštvo vjernika.

Na misi je bio prisutan i načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec i njegov zamjenik, gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednik mjesnog odbora Hlapičina Dragutin Stojko, ravnateljica Osnovne škole Petra Novinščak, načelnik policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec i državni tajnik u Ministarstvu obrane general Zdravko Jakop. 

Pjevanje na misi su animirali zajedno stariji i mlađi pjevači, a na orguljama su se izmjenjivali Patrik Zamuda (voditelj zbora mladih) i Božidar Frančić (voditelj mješovitog zbora). Propovijedao je vlč. Mladen Vidak koji je istaknuo izazove koji stoje pred svećenikom u današnje vrijeme te naglasio što treba svećenika veseliti u svakidašnjim životu.

Pred kraj svete mise župniku su uputili čestitke predstavnici župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, župnog caritasa, pjevača, Osnovne škole, Općine, grada Mursko Središće, mladih, ministranata, vatrogasaca i obitelji. Župnik je svima zahvalio i pozvao na molitvu za svećenike. Poslije misnog slavlja bilo je kod župnog dvora prigodno druženje.

Ostavi komentar