Nenad Hranilović drugi na listi Hrvatske narodne stranke: Zalagat ću se za bolji život i razvoj Međimurja

nenad hranilović hns

Nenad Hranilović novi je predsjednik Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Međimurske županije. Rođeni Čakovčanin, već je 15 godina na čelu Podružnice HNS-a Čakovec, potpredsjednik županijske organizacije, član Središnjeg odbora HNS-a, a četiri godine bio je i zamjenik gradonačelnika Čakovca. Sedmu godinu direktor je tvrtke Međimurje-plin.d.o.o.

Na predstojećim Parlamentarnim izborima 2. ste na listi  Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata u našoj izbornoj jedinici. Što smatrate najvažnijim i za što ćete se zalagati ukoliko uđete u Hrvatski Sabor.

HNS se uvijek zalagao za bolji život naših sugrađana i razvoj Međimurja, što je i fokus mog političkog djelovanja. Program s kojim idemo prema biračima rezultat je neposredne komunikacije s mještankama i mještanima Međimurje, a mi smo ga saželi u nekih pet točaka pod nazivnom „Program za pet”.

  1. SIGURNOSNO PITANJE U MEĐIMURJU
  2. GOSPODARSKA I ENERGETSKA INVESTICIJSKA POLITIKA
  3. PODIZANJE ŽIVOTNOG STANDARDA SVIH GRAĐANA
  4. BRIGA O STARIJIM SUGRAĐANIMA
  5. ULAGANJE U SPORT KAO DOBIT U ZDRAVLJU I ZDRAVSTVENOM SUSTAVU

Jedno od najvećih pitanja ili problema koje tiši Međimurce koje je možda i ispred gospodarskih jest pitanja sigurnog življenja u svojoj sredini. To je pitanje koje je pokušala riješiti lokalna i regionalna uprava, ali očigledno u tome unatoč svim naporima nije uspjela. To je problem kojeg se treba podići na višu razinu, razinu Sabora i Vlade u Zagrebu jer oni očigledno to dovoljno dobro ne shvaćaju. Želim Međimurje  u kojem slobodno možeš hodati gradom, šetati parkom, slobodno ostaviti i bicikl nezaključanim, a da ti ne nestane, da budeš spokojan u svome stanu ili kući.

HNS je uvijek bio gospodarski  orijentirani jer smatramo da je jedina zdrava formula razvoja društva i podizanje životnog standarda ulaganja u gospodarstvo, a posebice u energetskih sektor gdje uz ogromni potencijali još uvijek uvozimo 40 % energije.

Podizanje životnog standarda, točka je koja je u programima mnogih stranaka međutim više je problema u realizaciji odnosno tko je u stanju to i realizirati. Vrlo je lako licitirati s povećanjem prosječnih plaća, mirovina, rasterećenja davanja, smatram da jedino Hrvatska narodna stranka uspijeva preuzimati odgovornost i realizirati ma kako bolne bile pojedine radnje. Cilj je da građani i narod moraju živjeti bolje i mi smo garancija tome da će tako i biti.

Struktura stanovništva nam govori da smo sve starija nacija. Osim ispravne i motivirajuće demografske politike moramo se zauzeti za što bolji okvir koji bi omogućio našim najstarijim članovima što bolje uvjete života u tzv. trećoj životnoj dobi. Moramo iznaći model financiranja zbrinjavanja starijih i nemoćnih koji bi bio prihvatljiv većini s obzirom na visinu mirovina i specifične potrebe pojedinaca. Moramo promijeniti paradigmu, da stariji nisu teret društva već ljudi koji su svojim minulim radom uvelike doprinijeli razvoju. Na koncu to su naši roditelji, susjedi i  prijatelji.

Kao petu točku programa posebno bih istaknuo ulaganje u sport kao dobit u zdravlju i zdravstvenom sustavu. Konačno bi trebalo zakonski regulirati neke anomalije gdje se amaterski sport postavlja u nepovoljan položaj u odnosu na vrhunski sport. Sport gledamo kao prevenciju odnosno kao pomoć zdravlju, a time i zdravstvenom sustavu. Novo zakonsko rješenje treba zadovoljiti potrebe svih sportaša s posebnim naglaskom na financiranje i povezivanje s gospodarstvom. Sva sredstava koja će se ulagati u sport ne smiju smatrati troškom već investicijom jer ulaganja u sport jest alternativa bolesnom zdravstvenom sustavu.

U ovo predizborno vrijeme čujemo mnogo različitih poruka od političkih pretendenata na saborska mjesta. Kako komentirate njihove izjave?

Zadnjih nekoliko tjedana svjedoci smo izbijanja čitavog niza populističkih izjava i programa koje nemaju veze s stvarnošću i realnošću. Hrvatska narodna stranka je, bila i biti će jedina stranka koja čvrsto stoji na zemlji svjesna činjenica da se do rezultata može samo poštenim i napornim radom, a toga smo i mi svi na sjeveru svjesni. Hrvatska narodna stranka je jedina stranka koja unatoč nizu teškoća uspjela realizirati čitav niz projekta i programa na koje smo svi ponosni. Od izgradnje autocesta, izgradnju POS-ovih stanova pa do današnjih Predragovih projekata energetskih obnova i Blaženkine obrazovne reforme. Kada god smo u prilici i na vlasti unaprjeđujemo zemlju za bolji život.

Hrvatska narodna stranka zadnjih nekoliko dekada dala je velik doprinos razvoju Međimurja, radila i gradila Međimurje na dobrobit svih njenih građana. S ponosom možemo istaknuti projekte koje smo kao najjača stranka u županiji realizirali zajedno sa izvršnom vlašću od rekonstrukcije bolnice, izgradnje novog paviljona , doma zdravlja, energetskih obnova javnih zgrada, dvorane u Orehovici, Strahonincu, osnovne škole u Pribislavcu.

Moramo biti svjesni da županijski fiskalni kapacitet nije ni izbliza dovoljan za realizaciju svih tih projekata. Zato je važno da imamo ljude u izvršnoj vlasti na svim razinama. Mi smo ih imali i rezultati su svuda oko nas.

Poruka biračima?

Poštovane Međimurke i Međimurci  naša politika je sredstvo napredaka i razvoja Međimurja. S ponosom mogu reći, iza nas stoje realizirani projekti, a ne ideologije jer Međimurje se voli radom. Zaokružite listu broj 12 Hrvatska narodna stranka.

Ostavi komentar