MARIJAN PREMUŠ iz Plešivice: Stvorio rajski vrt za punjenje baterija

Vjerojatno ne postoji osoba koja na području Međimurske županije u vrijeme održavanja koncerta ili nekih većih manifestacija koja nije srela muškarca srednjih godina s  francuskom kapom na glavi ili u narančastoj haljini koji daje zdrave grickalice za donacije. 

Ovaj neobični čovjek zove se Marijan Premuš (44) i dolazi iz Plešivice. Pripadnik je pokreta Hare Krišna, odnosno Međunarodnog društva za svjesnost Krišne ili Boga koje u Međimurju djeluje više od 20 godina. 

– Kada sam imao 23 godine probao sam sve svjetovne užitke i uvidio sam da mi još uvijek nešto nedostaje. Nisam bio potpuno sretan. Tražio sam neki viši smisao života, no od nikoga nisam uspio dobiti te odgovore. Jednog dana posjetio sam Festival Indije u Domu sindikata u Čakovcu. Svirali su na starim instrumentima i pjevali,  to mi se jako svidjelo. Njihova životna filozofija imala mi je smisla, ispričao nam je Marijan koji je inače kuhar po struci. 

Zašto je pokrenuo eko selo i kako ono izgleda pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE, koje od danas, 13. ožujka, možete kupiti na prodajnim mjestima diljem Međimurja.  

Ostavi komentar