DONOSIMO RECEPT: Rižoto od buče s pačjim prsima

Restoran Le Martin u Nedelišću domaćin je naše stalne rubrike Međimurska kuharica. Kuhar Eugen Đurđek donosi odličnu preporuku za pripremu pačjih prsa. Evo recepta za rižoto od buče u košarici od parmezana s pačjim prsima.

Buču očistimo i narežemo na kockice. Stavimo je u foliju i peći u pećnicu. Luk sitno narežemo i dinstamo na malo ulja. Dodamo rižu, podlijemo s vinom i povrtnim temeljcem. Kad je riža pri kraju dodajemo buču iz pećnice koju smo prethodno usitnili sa štapnim mikserom. Ostavimo malo usitnjene buče za dekoraciju. Rižoto završimo s maslacom i serviramo u košaricu od parmezana. Pačja prsa u međuvremenu posolimo te ih ispečemo u tavi. Narežemo ih na trake i slažemo ih na rižoto. Dobar tek!

Sastojci:

– buča

– pačja prsa

– luk

– malo ulja

– riža

– bijelo vino

– povrtni temeljac

– maslac

– parmezan

– sol

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE