KUD Kaštel Pribislavec pripremio blagdansku glazbenu poslasticu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kulturno-umjetničko društvo Kaštel Pribislavec je  i ove godine kao i prethodnih  za svoje sumještane  i sve ljude dobre volje  pripremilo Božićni koncert.

U dvorani društvenog doma širili su se prekrasni napjevi adventskih i božićnih pjesama.  Uz domaćina nastupala su i gostujuća društva. Ženski zbor Stellarium  KUD-a Cestica imao je čast prvi nastupiti. Nakon njih su se na pozornici mijenjale članice KUU UŽ Gornji Kraljevec,  udruga žena Stanetinec i udruga žena Štefanec  pretežno ženske vokalne skupine, dok je iz KUD-a Žiškovec nastupio mješoviti vokalni sastav. Između gostujućih izvođača  nastupila su djeca KUD-a Kaštel.

Tako su nastupili Veronika, Petar  i Klara Borković,  Ela i Eda Horvat i Saša Cmrečnjak koji su se predstavili  prigodnim recitacijama. Iz štalice su ih pomno pratili  Marija i Josip sa malim isusom koje su upriličili Lucija Merkač-Hudopisk i Vladimir Trupković, a iz dvorane publika  koje ovom prigodom nije nedostajalo. Kroz cijelu večer svojim ih je najavama brižno vodila  Aleksandra Belec. Dok su se za svjetlosni i zvučni ugođaj pobrinuli Franjo Oreški i Marko Belec.

Kao zadnji su nastupili članice i članovi KUD-a domaćina koji su u pomoć pozvali   pjevačice crkvenog zbora inače svoje nekadašnje članice. Nakon što su otpjevali svoj repertoar poznatih i mnogo puta izvođenih pjesama, na kraju je Zlatko Okreša otpjevao autorsku pjesmu KUD-a Kaštel „Božić, o božić“. Za kraj svi su zajedno pozvani da otpjevaju  „Narodi nam se“. Podjeljene su zahvalnice učesnicima kao i načelnici općine Višnji Ivačić ispred općine koja je omogućila realizaciju ove manifestacije. Članovi KUD-a  su iskoristili priliku i svim  prisutnima zaželjeli blagoslovljen božić i sretnu 2019. godinu. Nakon kratkog domjenka i druženja svi su se vjerujemo zadovoljni vratili svojim obiteljima.

Ostavi komentar