Kampovima iz kuglanja, košarke i radiogoniometrije završava “Svaki tjedan sport jedan”

Svaki-tjedan-sport-jedan-kamp-kuglanje
Kuglanje

Kampovima iz kuglanja, košarke i radiogoniometrije završavaju ovosezonski Ljetni sportski kampovi “Svaki tjedan sport jedan”.

Već do sada su u prijašnjem 21 kampu porušeni svi rekordi polaznosti, a taj trend nastavlja se i posljednjeg 11 tjedna održavanja “Ljetnih sportskih kampova”.

Na kampu iz kuglanja kojeg na čakovečkoj kuglani organizira Kuglački klub Željezničar bilo je 40 školaraca koji su bili podijeljeni u dvije grupe. Kako je objasnio voditelj kuglačkog kampa Anđelko Crnčec učenici 4. i 5. razreda koji kuglaju s manjim kuglama su na dvije staze dok su stariji učenici na preostale dvije.

“Treniramo prva dva dana na pune čunjeve, sljedeća dva dana ćemo vježbati čišćenje, a u petak, posljednjeg dana imat ćemo i jedno malo natjecanje” rekao je Crnčec i pohvalio veliku polaznost djevojaka.

“Ove godine imamo iznenađujuće puno djevojaka, pa ćemo morati ozbiljno razmisliti o ženskom kuglačkom klubu” naglasio je.

Anđelko Crnčec

U prijepodnevnim satima u Perivoju Zrinski održava se kamp iz radiogoniometrije kojeg provodi Radio klub Međimurje. Trener Vladimir Vinko prvo je morao objasniti što je to radiogoniometrija. “Riječ je o sportsko – tehničkoj disciplini gdje se na 9 km2 traži pet odašiljača. Mi na kampu provodimo manju verziju naše discipline. Sudionike smo podijelili u dvije grupe u kojoj jedna sa zatvorenim očima traži tri odašiljača, a druga ekipa radi na orijentaciji” kazao je i dodao kako za ovaj sport treba kompas, karta, sat, radiogoniometar (prijemnik), slušalice i sportska oprema. Vinko je rekao kako će su grupe nakon dva dana zamijeniti, a posljednjeg dana kampa će svi tražiti tri radioodašiljača u Perivoju Zrinski.

“Odaziv je jako dobar, djeca su se zainteresirala za naš sport i to nas baš veseli” rekao je o kampu koji se održava po prvi put trener Vinko.

U posljepodnevnim satima pak u Ivanovcu KK Mladost održava kamp iz košarke. Trener Bruno Kovačić pohvalio je mogućnost organiziranja kampa za djecu koja nisu iz samog grada Čakovca.”Troje trenera radi osnove košarke, pokazujemo načine vođenja, igramo košarku i, naravno, ima tu i različitih igara” poručio je Kovačić.

Ljetni sportski kampovi održavaju od 2006. godine, a organizator je Zajednica sportskih udruga Čakovca dok je pokrovitelj Grad Čakovec. Ove godine projekt je uspješno prijavljen i na natječaj Poticanja programa lokalnog športa Središnjeg državnog ureda za šport. Svaki sudionik kampova ima osigurano bezalkoholno osvježenje i dobiva majicu. Podsjetimo kako će polaznici koji će imati najviše sudjelovanja na kampovima biti proglašeni najsportašima na prigodnoj svečanosti prilikom proglašenja Najsportaša Grada Čakovca za 2018.

Bruno Kovačić

Ostavi komentar