Gradonačelnik Stjepan Kovač progovorio o stanju (ne)sigurnosti u Čakovcu

Gradonačelnik Stjepan Kovač
Gradonačelnik Stjepan Kovač

Grad Čakovec bio je partner na projektu policije Sajam sigurnosti i prevencije koji je nedavno održan u Čakovcu. Danas na press konferenciji za medije gradonačelniku Stjepanu Kovaču bilo je upućeno pitanje vezano upravo uz stanje sigurnosti na području grada Čakovca.

Ovaj vikend dogodio se incident i masovna tučnjava u centru Čakovca gdje se demolirao unutarnji i vanjski inventar jednog ugostiteljskog objekta. Gradonačelnika se pitalo kako on ocjenjuje stanje sigurnosti u Čakovcu.

FOTO: Tri počinitelja u demoliranju kladionice, kafića i tučnjavi u Čakovcu privedeni na Prekršajni sud, za još tri mogući istražni zatvor

Novi detalji neviđenog demoliranja u čakovečkom kafiću: Petorica završila u varaždinskom zatvoru

– Radimo s policijom, imamo i vijeće za prevenciju koja ima dobre projekte koji su prepoznati na nivou Hrvatske. Taj navedeni incident dogodio se u kafiću koji nema redara. Zajedno i s drugim vlasnicima lokala dogovaramo da svaki ima redare, da se ne bi ovakve stvari događale. Znate kakvi su mladi ljudi dok si popiju. U ovom slučaju u pitanju je jedna nacionalna manjina i slažem se da sigurnost po tom pitanju nije sjajna i bajna. No mi to već znamo godinama, nažalost nema još sluha s vrha, bila su obećanja da će se ovaj problem riješiti, no smatram da je ostalo samo na tome.

 – Bio je nedavno i onaj mirni prosvjed gdje se konačno ukazalo na to kakvi su naši problemi. Realno vi u subotu i nedjelju ne možete u miru popiti kavu, a da vas ne bi možda smetali neki romski biciklisti koji prolaze kroz grad. Primjer tome je preko 200 upozorenja pripadnicima romske nacionalne manjine da se ne smiju voziti biciklom kroz grad. Dakle zna se tko ne poštuje zakone, tko ima kakva prava od države, te to nije problem nas kao lokalne samouprave već cijele države gdje se ispočetka treba mijenjati cijeli sustav da bi se nešto promijenilo, zaključuje Kovač.

Ostavi komentar