Novi detalji neviđenog demoliranja u čakovečkom kafiću: Petorica završila u varaždinskom zatvoru

Foto: 1. Neviđeni nasilnički čin dogodio se u samom centru Čakovcu u Masarykovoj ulici u kafiću, odnosno terasi i kladionici koja se nalazi kraj njega 2. Na slici lijevo vide se mlađi gosti koji su istrčali van iz kafića dok je sve počelo, nisu sudjelovali u incidentu, već su sa strahom promatrali što se događa prije nego je počelo razbijanje terase autom 3. Na slici desno je auto koji se pod svu silu želio zaletiti u kladionicu i prije toga je razrušio cijelu terasu

U petak, 27. rujna 2019. godine od 23,35 do 23,40 sati u Čakovcu, Ulici Tome Masaryka, u ugostiteljskom objektu više muških osoba verbalno i fizički je napalo 23-godišnjeg gosta te razbijalo inventar. Po izlasku iz lokala osobe su nastavile s razbijanjem inventara na terasi, dok se jedan od počinitelja osobnim automobilom više puta zabio u inventar terase ugostiteljskog objekta, kao i u ulazna vrata sportske kladionice. Prilikom izlaska s parkirališta vozilom je oštetio parkirani osobni automobil bjelovarskih registarskih oznaka. Nakon toga svi počinitelji udaljili su se u nepoznatom smjeru.

Brzom reakcijom policijskih službenika na području općine Mala Subotica pronađen je ostavljeni osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka koji se dovodi u vezu s kaznenim djelom, te je nekoliko osoba privedeno u prostorije Policijske uprave međimurske na daljnje kriminalističko istraživanje.

Automobil srebrne boje najprije je rasturio terasu kafića, a nakon toga se zaletio i u samu kladionicu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ počinila dvojica 22-godišnjaka te 18-godišnjak s područja općine Mala Subotica i maloljetnik s područja Međimurske županije. Dvojica 22-godišnjaka te 18-godišnjak uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Nadalje, 23 i 20-godišnjaci s područja općine Mala Subotica te spomenuti maloljetnik dovedeni su na Općinski sud u Čakovcu, Prekršajni odjel, gdje su saslušani te je 23 i 20-godišnjacima određeno zadržavanje do šest dana, nakon čega su predani zatvor u Varaždinu, dok je maloljetnik pušten na slobodu. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv dvojice 22-godišnjaka, 18-godišnjaka i 23-godišnjaka s područja grada Čakovca (gosta) podnijeti su optužni prijedlozi.

Danas, u jutarnjim satima nakon provedenog ispitivanja, a na prijedlog nadležnog državnog odvjetnika, sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu osumnjičenima, dvojici 22-godišnjaka i 18-godišnjaku rješenjem je odredila istražni zatvor te su predani u zatvor u Varaždinu.

Zbog počinjenja prometne nesreće protiv 22-godišnjaka podnijet će se obavijest o počinjenom prekršaju. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno, po zaprimanju odštetnih zahtjeva. U događaju je lakše ozlijeđen 22-godišnjak s područja općine Mala Subotica. (Izvor: PU Međimurska) 

Spomenimo kako ovo nije prvi teški incident i masovna tučnjava koji su se dogodili na tom prostoru ove godine. Ima li ova “tarapana” kakve poveznice s onim što se tamo događalo prije nešto više od mjesec dana, zasigurno će utvrditi policijska istraga. (so)

Foto: Čitatelji

Ostavi komentar