FOTO: Tri počinitelja u demoliranju kladionice, kafića i tučnjavi u Čakovcu privedeni na Prekršajni sud, za još tri mogući istražni zatvor

Policija je u nedjelju izravno privela na Prekršajni sud u Čakovcu troje izgrednika Foto: Čitatelj

U nedjelju je po svemu sudeći počeo policijsko-pravosudni rasplet nemilog događaja od petka 27. rujna navečer, kada je najprije izbila tučnjava u čakovečkom kafiću Vogel, a nakon toga prema snimci, demoliranja terase istoga zabijanjem auta u stolove i stolice, te oštećivanja prozora i vrata ulaza u kladionicu Supersport koja se nalazi kraj njega u Masarykovoj ulici u Čakovcu.

Foto:
1. Neviđeni nasilnički čin dogodio se u samom centru Čakovcu u Masarykovoj ulici u kafiću, odnosno terasi i kladionici koja se nalazi kraj njega
2. Na slici lijevo vide se mlađi gosti koji su istrčali van iz kafića dok je sve počelo, nisu sudjelovali u incidentu, već su sa strahom promatrali što se događa prije nego je počelo razbijanje terase autom
3. Na slici desno je auto koji se pod svu silu želio zaletiti u kladionicu i prije toga je razrušio cijelu terasu

Kako nam je javio čitatelj u nedjelju je Prekršajni sud u Čakovcu radio “prekovremeno”, jer je od ukupno sedam osoba koliko je privedeno, prema njegovoj dojavi troje stiglo na taj sud, jer su očito zaradili prekršajne prijave. Kakve, policija će o svemu izvijestiti u ponedjeljak, kazali su nakon našeg pitanja o tome što se događa po pitanju njihovih prijava.

Kako doznajemo od izvora bliskih istrazi, još trojica osumnjičenih koji su privedeni u PP Čakovec, nalazi se pod paskom policijskog nadzornika i protiv njih će se po svemu sudeći biti podignute kaznene prijave i u ponedjeljak će biti poznato hoće li za njih DORH zatražiti istražni zatvor ili će se braniti sa slobode. Sedmi privedeni je neslužbeno doznajemo maloljetnik i za sada nije poznato kakva prijava slijedi protiv njega.

Automobil srebrne boje najprije je rasturio terasu kafića, a nakon toga se zaletio i u samu kladionicu

Još nije poznato koji je motiv ovog vandalskog čina, ali izgleda da je tučnjava u kafiću izbila iz nekog prozaičnog razloga, poput gubitka na kladionici ili nešto slično. Nakon toga sve se ubrzo preselilo izvan kafića kada je uslijedio neviđeni bijesni izljev automobilom.

Završni čin “obračuna s kladionicom” bilo je bacanje stola u staklo

Naime, na snimci koju smo imali prilike vidjeti, dogodilo se nešto do sad neviđeno u Čakovcu, da se vozač skupocjenog automobila po svu silu želio zaletjeti u kladionicu, a da bi u tome uspio, morao je najprije srušiti stolove i stolice terase kafića.

Prema neslužbenim informacijama većina privedenih je iz romskog naselja Piškorovec.

U međuvremenu su obje snimke na osobni zahtjev vlasnice uklonjene s FB društvene mreže.

Inače, PU međimurska osim što je potvrdila da je uhitila sedam osoba, do završetka njihove istrage nije željela davati nikakvo opširnije izvješće.

O tome što se točno dogodilo kada je u pitanju ovaj neviđeni teški incident u samom centru Čakovca, u kojem samo pukom srećom nije bilo stradalih, kako nam je iz policije rečeno, izvješće slijedi nakon završetka cjelokupne istrage i bit će prezentirano u ponedjeljak prijepodne na redovnoj press konferenciji.

Foto: Čitatelji

Ostavi komentar