FOTO: Udruga žena „Brest“ u Podbrestu priredila tradicionalnu Uskršnju izložbu

Udruga žena Brest Uskršnja izložba

Prvo nedjeljno poslijepodne u travnju ove je godine bilo  namijenjeno za predstavljanje, izložbu, ali i prodaju unikatnih rukotvorina članica Udruge žena „Brest“ iz Podbresta.

Tradicionalna Uskrsna i proljetna izložba oplemenila je prostor Društvenog doma u Podbrestu, a ovu humanitarnu akciju svojim su dolaskom podržali župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Orehovica Franjo Bukal te župnik vlč. Damir Slamek. Naime prodajom predstavljenih izložaka, vrijedne su članice namijenile u više humanitarnih aktivnosti, posebice za Zakladu solidarnosti „Katruža“, zatim za kupnju paketa potrebitima župe, uređenje kapelice Blažene Djevice Marije Kraljice, dok je dio sredstava doniran prilikom obilježavanja Dana narcisa u Međimurskoj županiji.

Marljive i samozatajne žene Međimurja

Nesebičan rad, tradicija koja je utkana u sadašnjost, druženje uz bezbroj kreativnih sati te mnogobrojni radovi ono su što danas krasi žene iz Podbresta, koje su na veselje mnogobrojnih prisutnih mještana, ali i gostiju iz cijelog Međimurja još jednom odlično organizirale ovu izložbu ususret Uskrsu.

Svaki rad koji je prezentiran, unikatan je, te napravljen ručno, a ove godine okupljene je posebno zaintrigirala uskršnja pisanica napravljena od ruža izrađenih od plastičnih vrećica. Ovo neobično, originalno i jedinstveno djelo s više od tisuću ruža biti će postavljeno ispred crkve i biti atrakcija mjesta. Sve dosadašnje aktivnosti i manifestacije Udruge humanitarnog su karaktera te predstavljaju tradiciju koja se dostojno i časno nastavlja iz godine u godinu, pa nove radove i akcije ove udruge možemo skoro očekivati.

Izvor i foto: Međimurska županija

Ostavi komentar