FOTO: Veseli Uskrs na varaždinskom placu

Uskrs Tržnica Varaždin

Ove subote ujutro na placu u Varaždinu je bilo osobito veselo. Učenici Srednje strukovne i Gospodarske škole demonstrirali su kako izraditi keramičke pisanice i proljetne ukrase, dok se za dobru atmosferu pobrinuo tamburaški sastav ‘Špancir’.

Posjetitelje je razveselio i Uskrsni zec koji je sve darivao čokoladnim pisanicama.

Povodom nadolazećih blagdana, Gradska tržnica u Varaždinu pripremila je jutros posebnu veselicu koju je svojim posjetom uveličao i Uskrsni zec. Svi koji su vikend prije Uskrsa odlučili posjetiti varaždinski plac kako bi nabavili svježe namirnice, mogli su pritom i pronaći sve što je potrebno za ukrašavanje doma, pa čak i naučiti kako izraditi prigodne ukrase.

Za to su se pobrinuli učitelji i voditelji radionica varaždinske Gospodarske i Srednje strukovne škole koji pisanice i ukrase izrađuju ručno, iz prirodnih materijala.

Tako je učenička zadruga ‘Sunce’ varaždinske Gospodarske škole demonstrirala postupak izrade pisanica od gline, a u čemu su se okušali svi zainteresirani posjetitelji. Srednja strukovna škola  je pripremila  radionice izrade prigodnih uskrsnih dekoracija. Učenici su oslikavali keramičke predmete i kaširana jaja, slikali ugljenom, olovkom i temperama.

Uz boje, mirise i okuse varaždinskog placa, jutrošnji dodatni  sadržaji učinili su posjet tržnici zabavnim i edukativnim iskustvom.

Ostavi komentar