Nova studentska menza u Čakovcu velika je vijest za sve studente koji svoje visoko obrazovanje ‘’klešu’’ na Međimurskom veleučilištu. Do sada su na ručak morala su ići na Učiteljski fakultet. Od prošlog tjedna to se za sve njih promijenilo, pa ih svega par koraka od studentskog doma i MEV-a dijele od modernog i novog studentskog restorana.

Prije nepunih godinu dana otvorio se i novi Studentski dom koji je napravljen prema najvišim standardima. Studenti tako koriste implementarni sustav „pametnih soba“, besplatni internetski pristup, skriptarnicu, praonicu rublja, sobu za sport, knjižnicu, čitaonicu opremljenu računalima. Od prošlog tjedna ne moraju više razmišljati kamo na ručak. Studentsku menzu danas koristi više od 1000 studenata Međimurskog veleučilišta i više od 500-tinjak studenata Učiteljskog fakulteta.

Ručak i sok s X-icom do 8 kuna

U podne kreće najveća gužva za ručak koji se sastoji od juhe, salate, glavnog jela i deserta. Preko X-ice to ih košta 6 i pol kuna, ako uzmu piće do 8 kuna. Korisnici prehrane uz subvenciju su svi redoviti studenti MEV-a i Učiteljskog fakulteta Čakovec kao i svi studenti koji posjeduju X-icu kao redoviti studenti.

Studenti su se s novom menzom ‘’preporodil’’. Među njima su i naši sugovornici Maja Nedeljko iz Krištanovca studentica Menadžmenta turizma i sporta iz Krištanovca i Sven Rede koji dolazi iz Ivanić grada. Zatekli smo ih u podnevnom ručku, a oboje su oduševljeni novoj menzom.

– Dolazimo svakodnevno, uglavnom u vremenu ručka. Do sad smo jeli na Učiteljskom fakultetu, ali to nam je bilo dosta daleko, a u slučaju da smo išli autom nismo se imali gdje parkirati. Ovo nam je sad preporod, a osim što je blizu, stvarno je sve toplo i ukusno, poručili su studenti menadžmenta Maja i Sven.

Sve to ne bi moglo uspjeti bez odlične kuharske ekipe koja dnevno za studente pripremi preko 200 porcija uz dodatna jela. Kuhar Mihael Kapeš otkrio je kako se najviše pripremaju jela od piletine, svinjetine, pohani oslić, a od priloga riža i tjestenina. Obavezna je i juha. Uz to dolaze sokići, vode, salate, pudinzi… Uz Mihaela kuhari su i Zoran Medved iz Varaždina, te kuharica iz Vratišinca Martina Vugrinec.

Za vanjske korisnike gablec tridesetak kuna

No, kuhari nisu sami. U pomoć im svakodnevno priskoče studenti Matko Milić iz Koprivnice i Jurica Banić iz Beletinca. Matko je zaslužan za čistoću pribora i stolova, a Jurica je glavni konobar.

Radno vrijeme studentskog restorana je radnim danom od 8:00 do 21:00, a subotom i nedjeljom od 11:00 do 19:00 sati. Postoji i ručak za vanjske korisnike koji traje svaki dan od 11:30 do 12:30. Za njih je dnevni meni oko 33 kune.

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar