FOTO: Provjerili smo gdje se i po kojim cijenama jedu langoši na ovogodišnjem Porcijunkulovu!

Kakvo bi to bilo Porcijunkulovo bez velike ponude langoša. Preko dana ljubitelji ove poslastice ipak ne hrle toliko na štandove, ali u večernjim satima se ipak treba malo strpiti u redu.

Neizostavnu ponudu langoša ovog Porcijunkulova možete pronaći na pet lokacija. 

Langoši se jedu prazni ili s dodacima poput vrhnja, tartara, kečapa, majoneze, češnjaka ili za ljubitelje slatkog – čokoladom. Cijene su različite, a na nekim lokacijama veća je nego proteklih godina i doseže čak i 15 kuna.

Tako štandovi na Trgu Republike imaju cijenu od 15 kuna, dok oni u Ulici kralja Tomislava ipak nižu, rekli bismo standardniju od 10. Na Franjevačkom trgu koštaju od 10 do 12 kuna, ovisno o tome je li langoš prazan ili s dodacima.

Dražen Polak i supruga Mirjana iz Šenkovca langoše na Porcijunkulovu rade već 15 godina. Cijena je 10 kuna.

Dražen i Mirjana Polak
Dražen i Mirjana Polak

– Langoši su s godinama postali sve popularniji. To je već postala tradicija. Međimurci baš vole langoše. Naši su posebne recepture od krumpirova tijesta, a sve pripremamo ovdje. Odaziv ljudi je dobar, navečer je poprilična gužva.

Kristijan Košir i njegova majka Dragica na Porcijunkulovu prodaju langoše sedmu godinu za redom. Njihova cijena je 10 kuna, s dodacima 12.

Kristijan i Dragica
Kristijan i Dragica

– Ljudi standardno kupuju i jedu langoše, a ove je godine ipak manje štandova koji ih prodaju, tako da je više posla za nas, kaže langoš majstor Kristijan.

Langoši kod Nuriše
Langoši kod Nuriše

Nuriša Kajkuš iz Zagreba svoje langoše prodaje za 15 kuna, a na Porcijunkulovu su treću godinu. Takva je bila cijena i “međimurskih langoša” koje su probali Bojan Jambrošić i Ashley Colburn koji su također danas na ovogodišnjem Porcijunkulovu.

Još jedna lokacija za langoše nalazi se u Perivoju Zrinskih, ali njihovo radno vrijeme počne tek u popodnevnim satima. 

Foto: Zlatko Vrzan

 

 

Ostavi komentar