PORCIJUNKULOVO 2019: Večeras u atriju palače Zrinskih 14. Dječji festival Mali MEF

porcijunkulovo otvorenje57
Ashley Colburn i Bojan Jambrošić nastupit će u show programu ovogoljetnog Malog MEF-a

Na pozornici u atriju palače Zrinskih s početkom u 20 sati zapjevat će najbolji pjevači Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije. Četrnaesto izdanje Malog MEF-a okupilo je dječje pjevače s nagradama brojnih domaćih i inozemnih festivala njihovog uzrasta.

Mnogi od njih prvi put su u Čakovcu, a natjecat će se u dvije kategorije: slobodnoj formi i autorskim pjesmama. U show programu nastupaju Ashley Colburn i Bojan Jambrošić koji će ujedno biti i članovi žirija.

Program počinje u 20 sati uz slobodan ulaz.

langoši13
Energiju za večerašnji nastup i ocjenjivanje mladih pjevača Bojan i Ashley danas su prijepodne prikupljali i degustirajući langoše

Podsjećamo i na listu izvođača:

SLOBODNA FORMA

1. VIDA MAGDALENIĆ 7.g. Trnovec – „U zemlji snova”

Drugu godinu sudjeluje na Malom MEF-u, pjeva u Štiglecima u Varaždinu kod profesorice Rajke Grabar, uči klavir na drugoj godini.

2. TENA PANIĆ 11.g. Prelog- „Oči sokolove”

Svira klavir, pohađa osnovnu glazbenu školu u Prelogu, pjeva u školskom zboru, pleše u malenom folkloru, pohađa satove pjevanja

3. TONI HRVATIN 12.g. Labin – „”Ti si moja prva ljubav”

Svira klavir, završio je 5 godina osnovne glazbene škole u Labinu. Već je osvojio brojne nagrade i priznanja i Istri i Italiji.

4. Trio ANA 11.g., DUNJA 9.g., PAULA 13. g. Zagreb – „Lako je sve”

Pjesmu „Lako je sve“ grupe Feminnem koja je Hrvatsku predstavljala na Eurosongu 2010. izvest će nam Ana Bertić (11), Dunja Marija Ivelj (9) i Paula Harasim (13).

Ana je sudjelovala sa autorskom pjesmom na prošlogodišnjem Malom MEF-u 2018., s kojeg nosi predivno iskustvo, te je ove godine odlučila pozvati i svoje prijateljice kako bi se zajedno natjecale u slobodnoj kategoriji.

Ana, Dunja i Paula polaznice su Suvremene glazbene škole Mikrofon.hr u Zagrebu, kod prof. Ivane Krajina Barun, a uz pjevanje Ana i Dunja u glazbenoj školi uče svirati violinu, a Paula je polaznica dramske grupe Zagrebačkog kazališta mladih.

Djevojčice su sudjelovale na puno različitih festivala u Hrvatskoj i izvan nje, te su osvojile brojne nagrade.

5. ANJA KOVAČIĆ 15.g. Vučetinec – „11”

Anja pjeva od malena, pohađala je sate klavira i solo pjevanje u glazbenoj školi „Suita”. Upisala je srednju Glazbenu školu za solo pjevanje kod profesorice Valentine Geci iz Varaždina.

AUTORSKE PJESME

1. ZOJA HADNER 8. g. Maribor – „O,o,o, na morju je lepo”

Slavko Kovačić-Tomislav Valenko- Slavko Kovačić

Ima svoj prvi samostalni CD. Nastupa na mnogim festivalima van Slovenije gdje osvaja mnoge nagrade. Polaznica je plesne škole, ali i manekenske gimnastičke škole u Mariboru. Pleše u folkloru i voli životinje.

2. MIJA IŠTVANIĆ 7.g. Zagreb – „Djedova lutka”

Daliborka Carević Deverna-Lamia Belošević-Petar Brkljačić

Pohađa prvi razred glazbene škole Vatroslav Lisinski. Pjeva u zboru „Arija” u Zagrebu. Snima svoje glazbene spotove za Dječju televiziju.

3. VITA STANOVNIK 9.g. Ptuj – „Ko, ko, ko, kokice”

Slavko Kovačić-Tomislav Valenko-Slavko Kovačić

Dolazi iz glazbene obitelji, pohađa satove solo pjevanja, uči klavir, osvajačica mnogih nagrada na internacionalnim festivalima van Slovenije. Hobi joj je rolanje.

4. MONIKA JUKIĆ 10. g. Split – „Moja mama”

Teana Kovačić.-Teana Kovačić-Vinko Didović

Odlična je učenica, polaznica solo pjevanja, voli modu i druženje. Dobra je prijateljica i spremna uvijek pomoći.

5. TIA MIKIĆ 10. g. Zagreb -“Još je ljubav tu”

Lada Škugor-Lada Škugor, Tihomir Preradović

Odlična je učenica OŠ Alojzija Stepinca.

Sa 4 godine snimila je svoju prvu solističku pjesmu Terry run, posvećenu velikom humanitarcu Terry Fox-u iz Canade i upravo tom pjesmom svake godine u Hrvatskoj otvara prestižnu humanitarnu akciju na Jarunu poznatu u cijelom svijetu, TERRY FOX RUN.

Tia je tijekom 6 godina, koliko dugo se bavi pjevanjem, snimila niz solističkih pjesama, snimila nekoliko spotova samostalnih, kao i preko 50 spotova sa svojim zborom.

Osim pjevanjem Tia se intenzivno bavi gimnastikom na Kineziološkom fakultetu i jazz dance-om. Sa svojom plesnom skupinom La dance bila je državna prvakinja u plesu. Polaznica je prestižne škole pjevanja Husar & Tomčić u Zagrebu. Među djecom poznata kao THE VOICE!

6. LEA ZIDRUM 11. g. Zagreb – „Dečko za dva”

Slavko Olujić-Lana Marinović-Tihomir Preradović

Učenica je klavira u modernoj glazbenoj školi u Zagrebu. Članica je dječjeg plesnog zbora „Zagrebački dečki”, polaznica solo pjevanja kod mentorica Husar-Tomičić. Osvajačica nagrada na festivalima i kako kaže želi postati umjetnica.

7. ELENA KESIĆ 11. g. Banja Luka – „Vilinska pjesma”

Mladen Matović-Mladen Matović-Tihomir Preradović

Uči svirati klavir, pleše moderni balet, osvaja mnoge solističke i glazbene nagrade na dječjim festivalima u BiH i inozemstvu. Surađuje sa poznatim autorima, voli strane jezike i crtanje.

8. LANA PINTAR 12.g. Dinjevac – „Moja soba”

Ines Giba Jambrišak-Željka Bančić-Tomislav Tišljar

Polaznica je glazbene škole dr.Marijana Jergović iz Pitomače. Četvrta je godina klavira, uz pjevanje pleše u folkloru, pjeva u zboru, a hobi su joj novinarstvo i crtanje.

9. LEONA ROGIĆ 10.g. Zagreb – „Treba mi ljubav”

Arijana Kunštek-Ines Pajo-Tihomir Preradović

Polaznica je 3.godine glazbene škole, uči svirati violinu i bisernicu. Pjeva u zagrebačkom zboru „Kikići”, pohađa satove solo pjevanja kod mentorice Valentine Mekovec. Voli odlaske na međunarodne dječje festivale gdje osvaja nagrade. Želi upoznati nove prijatelje.

10. KATJA JELAVIĆ MITROVIĆ 13. g. Split – „Sanjati”

Klara Ivić- Vesna Alebić-Jasminko Šetka

Pohađa glazbenu školu „Music Talents” kod mentorice Teane Kovačević. Nastupila je u RTL Zvjezdicama kao i na internacionalnim festivalima uz osvajanje nagrada. Velika podrška joj je baka koja živi u Čakovcu.

11. VIKTORIJA BREZARIĆ 14. g. Praporčan – „Slatke zore”

Božidar Golik-Nenad Kumrić Charli-Nenad Kumrić Charli

Druga je godina glazbene škole u Varaždinu kod mentorice Valentine Geci Korent sa odličnim uspjehom. Više puta nastupala je na Malom MEF-u gdje je i jednom pobijedila. Pjeva u školskom i crkvenom zboru. Sudionica je Lidrana, a i odlično govori Njemački jezik. Želja joj je postati profesorica solo pjevanja.

12. JAKOV BIJELAC 16. g. Petrinja – „Život”

Jakov Bijelac-Jakov Bijelac-Marija Alapić

Bavi se sportom, plesom i glazbom. Sa svojom partnericom nositelj je 14 naslova državnog prvaka, a članica je hrvatske reprezentacije u latino plesu. Frontmen je grupe „The Stage Schoolers” youth blues banda pop rock škole iz Siska.Nastupio je s bendom ove godine na Međunarodnom blues festivalu u Memphisu -SAD.

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar