FOTO: Krš i lom u prometnoj nesreći između Orehovice i Šemovca!

Tijekom proteklog vikenda ne međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama. Teško je ozlijeđena 21-godišnja pješakinja, sudionica nesreće koja se dogodila u subotu, 15. lipnja 2019. oko 20:40 sati u Kuršancu.

Lakše su ozlijeđeni 51-godišnja vozačica osobnog automobila (sudionica nesreće koja se dogodila u subotu, 15. lipnja 2019. godine oko 02:50 sati u Vukanovcu), 45-godišnji putnik u osobnom automobilu (sudionik nesreće koja se dogodila u subotu, 15. lipnja 2019. godine oko 23 sata na prometnici između Belice i Gardinovca), 24-godišnji vozač osobnog automobila (sudionik prometne nesreće koja se dogodila u subotu, 15. lipnja 2019. godine oko 18 sati na prometnici između Štrukovca i Murskog Središća).

Ujedno, evidentirana je i jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom. Za dijete pješaka sudionika prometne nesreće koja se dogodila u subotu, 15. lipnja 2019. godine oko 16 sati u Kuršancu, 25-godišnjeg vozača osobnog automobila sudionika nesreće koja se dogodila, također u subotu 15. lipnja 2019. godine oko 23:40 sati na prometnici između Šemovca i Orehovice te 32-godišnju vozačicu osobnog automobila, sudionicu nesreće od 16. lipnja 2019. godine oko 16:30 sati u Čakovcu, ozljede će se naknadno okvalificirati.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, četiri prometne nesreće,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća

– greške pješaka, jedna prometna nesreća

– ostale greške, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod sedam sudionika, a najveća koncentracija od 1,73 promila utvrđena je kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila, sudionika prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u nedjelju, 16. lipnja 2019. godine oko 20:40 sati na prometnici između Turčišća i Domašinca.

Obzirom na veliki broj prometnih nesreća u kojima su sudionici zadobili ozlijede, upućujemo apel svim sudionicima u cestovnom prometu da prilikom upravljanja vozilima povećaju svoj oprez. Prvenstveno poštuju prometna pravila, ograničenja brzine te da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola. Svakako, da prilagode brzinu kretanja vozila trenutnim uvjetima na prometnicama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu.

  Izvor, foto: PUM 

Ostavi komentar