FOTO Izložba: Dio slobodnog vrijemena Dunjkovčarke posvećuju ručnim radovima

Proteku subotu i nedjelju u prostorijama Vatrogasnog doma, Udruga žena iz Dunjkovca održala je izložbu ručnih radova. Izložbu je sufinancirala Općina Nedelišće, a otvorenju je prosustovao i Darko Dania, načelnik općine.

Izloženo je preko dvijesto ručnih radova žena iz udruge, ali i nekih mještanki Dunjkovca.

Bilo je to kukičanih stoljnjaka, pletenih kapa, modernih cekara, starinskih “krpa” koje su krasile kuhinje i uveseljavale ukućane svojm porukama kao primjerice “Kuharici dragan dojde, da joj vrijeme brže projde”, zdjele i boce ukrašene decupageom, cvijeće od svile i tila, ručno rađeni nakit, gobleni. Bijeli kukičani komplet za krštenje nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Svoje radove izložile su: Katarina Bašek, Marija Krnjak, Mirjana Špiranec, Ružica Horvat, Biserka Sutnjak, Dragica Marciuš, Karatina Pleh, Biserka Treska, Novak Snježana, Biserka Turkalj, Anka Hergotić, Anika Fajs, Terezija Horvat, Vesne Pongrac…

Izložbu su posjetile i članice ostalih udruga žena općine Nedelišće, te članice udruge žena iz Kelemena,  Svi su se zasladili nekim od raznovrsnih kolača koje su pripremiče članice udruge žena iz Dunjkovca.

(sz)

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE