Električni skuter osmišljen za kineske menadžere prihvatio i Matija Kraljić!

Matija Kraljić električni skute
Kraljić električni skuter koristi za uštedu vremena kod poslovnih obveza

U središtu Čakovca danas je zapaženo neobično vozilo. Riječ je o električnom skuteru. – Lagan je i sklopiv, stane bez problema u prtljažnik svakog automobil, a namijenjen je prije svega vožnji u urbanim sredinama, kazao nam je vlasnik ovog skutera, Matija Kraljić iz Murskog Središća.

Matija Kraljić - električni skuterIako jako dobro zna koliko su kretanje značajni za zdravlje čovjeka jer je i sam aktivan u sportu (rukometu) nabavio je ovo vozilo najprije “iz fore”, a onda se pokazalo vrlo korisnim posebno kada sam poslovnim potrebama u Zagrebu:

– Električni skuter odličan je za gradske gužve. Ekološki je proizvod jer ne zagađuje okoliš. Osmišljen je za kineske menadžere, a sve više je prisutan i kod nas, posebno u Zagrebu. Nabavio sam ga po cijeni od oko tisuću eura, a doseže brzinu oko 25 km/sat. Koristim ga kao prijevozno sredstvo za posao. Kad je baterija potpuno napunjena ovaj skuter može proći oko 20 kilometara što ovisi o tome da li se s njime vozi po ravnom ili drugom terenu te o težini korisnika. Jako skraćuje vrijeme dolaska na određeno mjesto. U Zagrebu mi primjerice brat relaciju koju inače automobilim prelazi za 35 do 50 minuta s ovim električnim skuterom prijeđe za 17 minuta. Ušteda vremena je očita. A i nema problema s parkingom. ”

Kraljić je dobrodušno dozvolio i našem fotoreporteru Zlatku Vrzanu da isproba ovu atraktivnu tehnološku inovaciju.

foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar