U Dekanovcu se razgovaralo o ženama u politici i društvu

Žene u politici i društvu Dekanovec

U vijećnici Općine Dekanovec u subotu, 4. ožujka, ususret Međunarodnom danu žena održan je okrugli stol na temu “Žene u politici i društvu”.

Ovo je osmi po redu Okrugli stol koji organizira Općina Dekanovec, a koji je uz pomoć svojih suradnika pripremila i vodila Predsjednica Općinskog vijeća Verica Grbavec.

Sudjelovale su sadašnje i bivše općinske vijećnice, kao i članice Zajednice žena Katarina Zrinski, a razgovaralo se o ženama u politici i društvenom životu, njihovim pravima i barijerama koje svakodnevno moraju svladavati, odnosno ukratko kako je danas biti žena u politici i društvu.

Žene u politici i društvu Dekanovec

Sudionike je na samom početku dočekalo prekrasno glazbeno iznenađenje, glazbena točka koju je izvela mlada talentirana pjevačica Marijana Blagus, učenica 5. razreda iz Dekanovca, pobjednica školskog supertalenta u OŠ Domašinec.

Posebni gosti sudionici bili su načelnik općine Ivan Hajdarović i glasnogovornica Vlade Republike Hrvatske Sunčana Glavak koja se obratila sudionicima, podijelila s njima svoje bogato životno iskustvo u kojem se isprepliću politika i obiteljski život, te dala brojne korisne savjete kako uspješno voditi svakodnevnu bitku s predrasudama i poteškoćama s kojima se susreću žene angažirane u politici.

Svim sudionicama načelnik Dekanovca Ivan Hajdarović je čestitao Dan žena i poklonio im crvenu ružu.

(as)

Žene u politici i društvu Dekanovec
Ivan Hajdarović i Marijana Blagus

Ostavi komentar