Čakovečki vijećnici odlučili da se ide u gradnju prihvatilišta za beskućnike

Ovršni ustanak

Inicijative Ovršni ustanak poslala je priopćenje za medije o svojim posljednjim aktivnostima.

Priopćenje, koje potpisuje Gorkić Taradi, u nastavku prenosimo u cijelosti.

Na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca jednoglasno je donesena odluka da se ide u izgradnju prihvatilišta za beskućnike. Tu ideju nadopunila je Inicijativa Ovršni ustanak te predložila da se izgrade i dva stana za privremeni smještaj onih koji zbog ovrha završe na cesti. Ideju Inicijative na sjednici je iznio vijećnik MDS-a Josip Požgaj i ona je jednoglasno prihvaćena.

Konkretna pomoć pružena je i dužniku V.N. iz Mačkovca. Poljoprivrednik koji je uzeo repromaterijal za sadnju imao je dvije loše godine bez dovoljnih prinosa. Uspio je vratiti ostale dugove, no ostao je dug za repromaterijal i zbog toga odlazi u Austriju kako bi vratio dug no potražitelj je pokrenuo ovrhu. V.N. daje punomoć Inicijativi Ovršni ustanak koja s odvjetnikom za provođenje ovrhe dogovara da odmah prestanu teći kamate i odvjetnik se odriče svog honorara, dogovoren je mjesečni iznos i tempo vraćanja duga i bude li vraćanje teklo po dogovoru još će se smanjiti kamate koji se mogu otpisati.

Zatim je uslijedio i poziv mještana jedne općine koji tvrde da im načelnik na nezakonit način želi oduzeti zemljište za proširenje ceste. Očito je Inicijativa Ovršni ustanak dobrano zauzela svoje mjesto u borbi protiv lošeg Ovršnog zakona, ali i općenito u borbi za pravdu, otkrivajući svu isprepletenost raznih lobija, a na štetu građana!

Došli smo do točke kada treba napraviti korak dalje – iz inicijative prerasti u udrugu! Potreban je pravni oblik postojanja za daljnje akcije i daljnje uspješno djelovanje! Stoga se već krupnim koracima poduzimaju formalni koraci za osnivanje Udruge i osnivačka skupština će biti vrlo brzo! Do tada, Inicijativa i dalje aktivno djeluje, ne na dnevnoj bazi nego s aktivnostima praktično iz sata u sat! Svi vi koji se želite uključiti aktivnim radom, diljem Hrvatske, bilo aktivističkim bilo savjetodavnim ili nekim drugim možete to već sada i prije osnivačke skupštine Udruge!
Jer, parola je NEMA KOMPROMISA!

Ostavi komentar