VIDEO: Noć mračnog cirkusa u Klubu Prostor uz obnažena tijela, ples uz vatru, svirku i poeziju

noc mracnog cirkusa (14)

Lampaši, vatra u limenim bačvama, ritam bubnjeva, plesačice koje plešu sa zapaljenim lancima i užadima, spaljivanje skulpture ženskog tijela izmodeliranog od plastike, ritam bubnjeva…tek dio je atmosfere koju je dočekala publiku na ulazu u Klubu Prostor u Noći mračnog cirkusa – u magli.

U tom  mračnom darkerskom ozračju publici je najveće iznenađenje bio moment kad je u performansu dvoje umjetnika obnažilo svoja tijela kako bi se to po “domači reklo, ko od majke rođeni”…

Simbolika? Sve je dakako u očima promatrača. Jedan od zaključaka bio bi kako u beznađu ekološkog i druge vrste civilizacijskog zagađenja ipak sjedinjenje i zagrljaj dvoje ljudskih tijela donosi novi zametak boljeg i ljepšeg života.

noc mracnog cirkusa (5)

Program se nastavio u samom Prostoru uz poeziju, svirku bendova koji su nosili ulogu kulise cirkuskih izvedbi na obruču i trapezu…. Interijer je maštovito uređen uz svjetlost svijeća, paučine, mračnih prašnjikavih detalja. Posjetiteljima su se predstavile lokalne snage Ema Jambrović, Ela Horvat, Tina Čatlaić, Smogart Shtacore, Monika Šipuš i bend Bednja. Performeri iz Zagreba bili su Dario Zvronik, Sandra Dunaj, Tricycle Trauma i bendovi Left to starve, Among the firs i Onaj kojeg nema.

Noć mračnog cirkusa putuje u maglu kroz platformu Clubture i potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba (gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport), Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva/ projekt Centri znanja. Partner U Čakovcu je Klub Prostor – “CeZam” Čakovec.

foto, video: rr

Ostavi komentar