Čakovec na četiri dana postaje centar inicijative “40 dana za život”

40 dana za život
Aktivisti ove inicijative u jednoj od prijašnjih akcija u Čakovcu

Od četvrtka do nedjelje, 22. do 25. lipnja, u Čakovcu će biti održan nacionalni susret inicijative “40 dana za život”.

Sudionici nacionalnog susreta bit će voditelji i koordinatori inicijative iz 26 hrvatskih gradova u koje se inicijativa proširila, a najavljen je i dolazak gostiju iz Frankfurta, Münchena te jedne predavačice iz SAD-a.

Dio programa bit će održan u Učeničkom domu Graditeljske škole u Čakovcu, gdje će biti smješteni sudionici iz udaljenijih krajeva, a dio programa odvijat će se u župnoj crkvi svetog Nikole biskupa.

Organizatori očekuju da će nacionalnom susretu prisustvovati 70-ak članova inicijative.

Program u Učeničkom domu namijenjen je za voditelje i koordinatore inicijative, a također će biti i otvoreni dio programa koji je namijenjen za sve ljude koji žele upoznati inicijativu. Otvoreni dio programa u župnoj crkvi Svetog Nikole biskupa počinje u četvrtak 22. lipnja u 18 sati molitvom krunice koju će predvoditi članovi inicijative, nakon čega će uslijediti sveta misa te klanjanje.

U petak 23. lipnja u 8 sati na rasporedu je pokorničko bogoslužje te mogućnost za ispovijed, dok će u 9 sati svečano misno slavlje predvoditi varaždinski biskup Josip Mrzljak. Biskup će se potom u Katoličkom domu sastati s članovima inicijative “40 dana za život”. U subotu 24. lipnja sudionici nacionalnog susreta posjetit će Schönstattsko svetište u Maloj Subotici, a u večernjim satima, u 19.15 sati, dr. sc. Mislav Kutleša gostovat će u Katoličkom domu na tribini “Počinje li život začećem?”. Završetak susreta bit će zaokružen u nedjelju 25. lipnja svetom misom u 9 sati.

Ostavi komentar