Anketa pod vurom: Hoće li život u Međimurju biti kvalitetniji zbog novih ulaganja?

Anketa pod vurom
Anketa pod vurom

„Međimurje – where World’s finest meet Croatian finest“ potvrdio je prestižni fDi magazine uvrstivši Međimursku županiju u top 10 malih regija Europe za strategiju privlačenja stranih investicija. Ovo priznanje Financial Timesa s kojim se tek rijetke regije mogu pohvaliti, a koji nosi višestruku dobit i vidljivost diljem svijeta, Međimurje ističu kao atraktivnu poslovnu destinaciju koja u Hrvatsku donosi europske vrijednosti i načine poslovanja, nudi obrazovanje i motivirane ljudske potencijale te inovativnost, poslovnost i odgovornost. No hoće li to utjecati na kvalitetniji život i porast plaća u Međimurju? Građani su slažu kako je to priznanje pohvalno, ali da nije sukladno s malih plaćama i relativno slabijih standardnom kvalitete života.

Ružica Jazvić, Mačkovec – Međimurska županija je sigurno pogodan kraj za ulaganje i nove investitore, ali mi kao građani to ne osjećamo. To se najviše vidi po premalim plaćama i niskom standardu života općenito.

Ružica Jazvić
Ružica Jazvić

Marija Horvat, Čakovec – Za standard ne znam, ali mislim da smo poželjna regija za investicije, samo bi to trebalo održavati dugoročno. Po plaćama se sigurno to ne vidi, ali ne mislim da će se to nešto posebno promijeniti.

Marija Horvat
Marija Horvat

Dragutin Mavrin, Čakovec – Nadam se da će to biti korisno za sve Međimurce. Ja kao umirovljenik taj pozitivan pomak vrlo vjerojatno neću vidjeti zbog cijele situacije u našoj državi.

Dragutin Mavrin
Dragutin Mavrin

Martina Haček, Grkaveščak – Plaće su jedna priča, što se nama nudi je druga priča. Lijepo je za čuti da smo uvršteni u top 10 malih regija Europe i u jednu ruku je sigurno izvedivo, ali su i dalje male plaće.

Martina Haček
Martina Haček

Robert Pankaz, Turčišće – Mislim da se bez obzira na sva ulaganja pomak barem u standardu i plaćama drastično ne vidi. Kad se pogleda okolina, sve je to još dosta siromašno, ne vjerujem da će se nešto promijeniti.

Robert Pankaz
Robert Pankaz

FOTO: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar