ANKETA pod vurom: Boje li se Međimurci sve učestalijih provala?

Nažalost, svjedoci smo svakodnevnih vijesti o provala u domove na području cijelog Međimurja. Provaljuje se po danu, noći, a na meti su većinom stariji stanovnici. Krade se zlato, novac, sve što se stigne, a na početku tjedna u policijskom izvješću našla se i krađa komode u Pribislavcu. U Železnoj gori maskirani provalnici upali su u kuću 81-godišnjaka. Pitali smo naše građane kako se oni bore protiv krađa, zaključavaju li svoje kuće te razmišljaju li o alarmu i video nadzoru. Većina se provalnika ne boji, a imaju i pse koji su glavni čuvari dvorišta i kuće. 

Marina Oskoruš, Čakovec- Nažalost ne brinem, iako često razmišljam o tome. Imala sam dvije provale zaključane kuće, razmišljamo već i o alarmu. Kradljivcima više nije problem ući ni u zaključanu kuću. Za početak budemo otišli dobrom bravaru da napravi super bravu. 

Stjepan Grabrović, Mihovljan – Imamo postavljen alarmni sustav. Za sad nismo imali nikakvu provalu, ali naravno da se bojimo. Zato smo i postavili alarm. 

Željko Kolarić, Čakovec – Ne bojimo se baš provala jer imamo jako dobre susjede. Mi pazimo njih, oni nas. Za sad nemamo potrebu postaviti alarm. 

Kata Guberinić, Savska Ves – Nemamo sustav obrane, niti se ne bojimo. Imamo velikog psa u dvorištu, nemamo loša iskustva. Ulična vrata zaključamo. To su naše mjere zaštite. 

Pavao Ričko, Savska Ves – Ne bojimo se provala, nismo imali takva iskustva. Niti ne zaključavamo vrata. Nama je veliki pas obrana. Jednostavno se ne bojimo toga. Pas kad ga vidite odmah pobjegnete. 

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar