PRELOG: Direktor tvrtke muljažama utajio preko 15 milijuna kuna!

sud

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 11. ožujka, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv državljanina Mađarske (1968.) zbog počinjenja kaznenih djela utaje poreza ili carine, izvijestio je DORH.

Okrivljenika se tereti da je u 2016. i 2017. godini kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Prelogu, izradio lažne račune trgovačkog društva iz Mađarske za plaćanje navodnih poslova obavljenih za njegovo društvo, iako između tih društava nije bilo nikakve poslovne suradnje. Te je račune unio u poslovne knjige društva kao istinite i potom iskoristio pravo na odbitak pretporeza, a tereti ga se i da na isporuke dobara i usluga nije obračunao, prijavio niti uplatio porez na dodanu vrijednost na stjecanje dobara iz Europske unije čime je izbjegao platiti porez u ukupnom iznosu većem od 15.000.000 kuna.

Okrivljenika se tereti i da nije vodio poslovne knjige društva prema zakonskim obavezama, pa iz njih nije bilo moguće provjeriti poslovne događaje, financijski položaj i uspješnost poslovanja trgovačkog društva, navodi DORH.

Ostavi komentar