Rumunj pokupio ljude po Zagrebu i u Banfiju ih pokušao ilegalno prebaciti u Sloveniju

Policijska marica
Ilustracija

Policija je objavila detalje o ljudima koje su u petak ulovili u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

>> Na području Banfija policija ulovila 34 osobe koje su pokušale nezakonito prijeći granicu

U petak, 2. ožujka u 22,45 sati, naselju Banfi, u neposrednoj blizini graničnog prijelaza, u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice iz pravca Republike Hrvatske u pravcu Republike Slovenije, zatečeno je teretno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 26-godišnji državljanin Republike Rumunjske. Pregledom tovarnog dijela vozila zatečeno je 34 strana državljana koji su zajedno s vozačem prepraćeni u prostorije Policijske uprave međimurske.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su zatečeni državljani Turske, Pakistana, Irana i Afganistana, dok su dio državljana tražitelji međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj.

U namjeri ilegalnog prijevoza u Republiku Sloveniju vozač je strane državljane preuzeo na različitim lokacijama u Gradu Zagrebu.

Protiv stranih državljana podnijeti su upravni postupci u skladu s Zakonom o strancima i Zakonu o nadzoru državne granice.

U subotu, 3. ožujka, 26-godišnji vozač uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, a u nedjelju, 4. ožujka, doveden je na Županijski sud u Varaždinu gdje mu je rješenjem određen Istražni zatvor.

Ostavi komentar