Prvostupanjska presuda protiv 37-godišnjaka: Teretnim vozilom na zebri udario sedmogodišnjaka!

Županijski sud u Zagrebu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Koprivnici u odnosu na kaznu izrečenu hrvatskom državljaninu (1983.) zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 5. u vezi st. 2. i st. 1. Kaznenog zakona, stoji u priopćenju DORH-a. 

Prvostupanjskom presudom 37-godišnjak je oglašen krivim da je 25. ožujka 2017. u mjestu Velika Mučna, upravljao teretnim vozilom prevelikom brzinom od 75 km/h i zbog toga na pješačkom prijelazu udario vozilom u 7-godišnje dijete koje je zadobilo osobito teške tjelesne ozljede.

Osuđenom 37-godišnjaku sud je izrekao kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci koja je zamijenjena radom za opće dobro. Županijski sud u Zagrebu prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i preinačio presudu tako da je 37-godišnjaku izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci, utvrdivši da je izrečena kazna prvostupanjskog suda preblaga i neadekvatna za teško kršenje prometnih propisa okrivljenika, kao i težinu nastale posljedice počinjenog kaznenog djela.

 

Ostavi komentar