OTKRIVENI POČINITELJI šest krađa: Maloljetnici “operirali” po Držimurcu i Palovcu!

Ilustracija
Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec i Policijske postaje Prelog uspješno su razriješili šest kaznenih djela teških krađa

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, osumnjičeni maloljetnik početkom travnja 2019. godine provalio je u garažu u sklopu obiteljske kuće u Držimurcu, odakle je ukrao bicikl. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Nadalje, utvrđeno je kako je spomenuti maloljetnik u petak, 30. kolovoza ove godine, nešto poslije 10 sati u Držimurcu, počinio tešku krađu na osobito drzak način u pokušaju. Vozeći se na biciklu ususret 44-godišnjakinji, koja se također na biciklu vraćala kući, rukom je pokušao strgnuti ogrlicu s njenog vrata, ali u tome nije uspio pošto je ogrlica zaplela za odjeću.

Prema maloljetnom osumnjičeniku dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, ako dopuna prethodno dostavljenih kaznenih prijava protiv nepoznatog počinitelja. Ujedno, policijski službenici Policijske postaje Prelog dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano sumnjaju da su dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije počinili dvije teške krađe.

Krajem kolovoza u Držimurcu osumnjičeni maloljetnici provalili su u dvije obiteljske kuće, odakle su ukrali trimer, usisavač, fritezu, drveni stol i dr. predmete. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na desetak tisuća kuna.

Prema maloljetnim osumnjičenicima dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenih kaznenih prijava protiv nepoznatog počinitelja.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su kako su dijete i maloljetnik s područja Međimurske županije, počinili dvije teške krađe.

Sredinom kolovoza ove godine u Palovcu provalili su u dvije obiteljske kuće, odakle su ukrali tri mobitela, razni nakit te novac. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na tridesetak tisuća kuna.

Prema djetetu i maloljetnom osumnjičeniku dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenih kaznenih prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Ostavi komentar