Nedelišće: Predstavila se starici (84) kao maserka pa joj ukrala tisuće kuna

masaža
Ilustracija

Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je šest krađa i četiri teške krađe.

Policija izdvaja tešku krađu koja se dogodila u noći s 21. na 22. lipnja u Vukanovcu. Nepoznati počinitelj provalio je u gospodarski objekt izgrađen u sklopu obiteljske kuće, odakle je ukrao motorne pile i time 44-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.
Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Ujedno, izdvajaju i krađu koja se dogodila u petak, 23. lipnja u Nedelišću.
U prijepodnevnim satima u Uskoj ulici, nepoznata počiniteljica lažno se predstavila 84-godišnjakinji, kao medicinska djelatnica te pritom ponudila besplatnu masažu uz prodaju raznih lijekova, a sve s namjerom kako bi ušla u njenu kuću. Nakon toga, iskoristivši odlazak vlasnice u drugu prostoriju, ukrala je nekoliko tisuća kuna.

– Ovaj oblik prijevara na kućnom pragu vrlo je čest. Stoga, upozoravamo naše građane da počinitelji ovih kaznenih djela iskorištavaju dob svojih žrtava te njihovu dobronamjernost i nepažnju. Savjetujemo osobama koje se brinu o starijima da ih upute u učestalost prijevara na kućnom pragu te ih upoznaju s preventivnim mjerama zaštite koje sami mogu poduzeti kako ne bi postali žrtve prevaranata. Pritom, neka ih upozore da ne puštaju u svoje kuće ili stanove nepoznate osobe koje se lažno predstavljaju kao razne službene osobe i pritom nude besplatne masaže, provjeravaju ispravnost novčanica i nakita, odnosno nude razne druge besplatne usluge – upozorenje je iz PU međimurske.

Ostavi komentar