Čestitka gradonačelnice Ljerke Cividini povodom Dana državnosti: Ukažimo na ono što ne valja u našem gradu

U povodu Dana državnosti 30. svibnja, gradonačelnica grada Čakovca Ljerka Cividini uputila je čestitku u kojoj stoji:

„Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Dan državnosti dan je ponosa, simbol uspostave hrvatske državnosti, dan kada slavimo samostalnost i neovisnost Republike Hrvatske. 

Mi Međimurci i Čakovčani u svojoj smo povijesti imali uspone i padove, ali pokazali smo da iz vlastitih neuspjeha znamo učiti. Naučili smo da postoje trenuci u kojima morate potegnuti sami i zbog konačnog cilja zaboraviti međusobne razlike. Zahvaljujući tome, Hrvatska je uspjela izboriti nacionalnu nezavisnost, a Međimurje kao sastavni dio domovine, postati njegova fizička i simbolička poveznica s razvijenim dijelom Europe. Stoga danas slavimo i sjećamo se svega onoga što je naš kraj učinilo jednom od najproduktivnijih i na mnogo polja ponajboljih regija Lijepe Naše, a slavimo i naše ljude, naše zajedništvo u svakom tom teškom trenutku. 

Posebno se prisjećamo onih koji su tijekom povijesti gradili kraj u kojem smo danas, koji zajedno razvijamo i pripremamo za generacije koje dolaze. Upravo su nam svi oni omogućili slobodu i vlastitu zemlju, što je potvrđeno konstituiranjem prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine. 

Budimo ponosni na sve što smo kao grad postigli i kao građani zadovoljni svojim doprinosom. Budimo otvoreni, ukažimo na ono što ne valja, dajmo podršku onome što je dobro! 

Želim zajedno s vama graditi grad u kojem će se razmotriti svaki prijedlog i ideja, u kojem će svatko imati priliku reći što želi i misli, u kojem će svi moći sudjelovati u formiranju konačne odluke. Samo tako veliki datumi naše povijesti i borba za njihovo ostvarenje imaju svoj puni smisao.

Svim Čakovčankama i Čakovčanima te Međimurkama i Međimurcima u ime Grada Čakovca, svojih suradnika i svoje osobno, čestitam najveći hrvatski praznik – Dan državnosti.

gradonačelnica grada Čakovca

        Ljerka Cividini“    

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE