ČAK TROJE MEĐIMURACA glume i pjevaju u popularnoj opereti Kod bijelog konja!

Hozjak_Medic_Jambrosic 04
Filip Hozjak, Ivana Horvat Medić i Bojan Jambrošić vesele se svojoj prvoj zajedničkoj suradnji

Čakovčani Ivana Horvat Medić i Bojan Jambrošić te Preložanin Filip Hozjak prvi puta zajedno pjevaju i glume u novom projektu Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. Riječ je o opereti “Kod bijelog konja” skladatelja Ralph Benatzkyja. Redatelj operete je Dubrovčanin Robert Bošković a dirigent maestro Mladen Tutavac.

Premijera operete je najavljena za 13. travnja 2018. godine. U predstavi su 4 glavne role. Glavna uloga u opereti je Josepha Vogelhuber, vlasnica hotela “Kod bijelog konja”. Pjeva je i glumi sopranistica Ivana Medić Horvat. Bojan Jambrošić i  Filip Hozjak pjevaju istu ulogu. Glume odvjetnika iz Berlina (Otto Siedler).

Hozjak_Medic_Jambrosic 03

Ivana Horvat Medić ističe kako je posebno veseli rad na ovom projektu upravo zbog suradnje troje Međimuraca:

– U predstavi se kao gost pojavljuje Bojan Jambrošić i ovo je prvi puta da zajedno profesionalno pjevamo i glumimo a oboje smo iz Čakovca. Znamo se iz djetinjstva. Naime moja mama Vesna je bila Bojanova učiteljica od 1.-4.razreda. Tu je još i Filip Hozjak. Filip i ja smo zajedno glumili i pjevali u opereti Bajadera a Bojan i ja zadnji puta smo pjevali zajedno još kao djeca u osnovnoj školi  na audiciji za Turbo Limach Show. Bojan i ja smo prošle godine oboje bili nominirani za Nagradu Hrvatskog glumišta. Filip i Bojan su surađivali zajedno u mjuziklu “Jadnici”.Ovo je prvi puta da sve troje, Bojan, Filip i ja zajedno surađujemo. Uz Bojana gošća u opereti je i Nina Kraljić.

* Kakvu priču donosi ovaj glazbeno-scenski spektakl?

– “Kod bijelog konja” je Hotel u mjestu St. Wolfgang na Wolfgang jezeru u pokrajini Salzkammergut, u Austriji. Radnja se događa 1930. godine. Hotel je dakako mjesto prepuno spletki, dosjetki, ljubavi, strasti i humora. Vidjet ćete i čuti sve na premijeri. Bit će to pravi spektakl. U opereti sudjeluje cijeli operni ansambl, veliki dio dramskog ansambla, studenti glume sa akademije, balet, dječji zbor glazbene škole. Svi od nas dijelimo ulogu sa još jednom osobom, super smo ekipa.

foto: arhiva Ivana Horvat Medić

Ostavi komentar