ČAK BAJK biciklijada u Čakovcu okupila više od 800 sudionika

Druga po redu biciklijada ČAK BAJK, koja se organizirala povodom Dana Grada Čakovca, privukla je veliki broj sudionika i stvorila izvanrednu atmosferu na različitim punktovima diljem grada. Ideja o pokretanju biciklijade pokazala se više nego opravdanom, potvrđujući da su bicikli i Grad Zrinskih neraskidivo povezani.

Tijekom nedjelje, od 9 do 18 sati, više od 800 sudionika biciklijade vozilo je dionice koje su povezivale Čakovec i 13 čakovečkih prigradskih naselja. Pored glavnog punkta na Trgu Republike u Čakovcu, sudionici biciklijade imali su priliku posjetiti svih 13 mjesnih odbora, gdje su se na prigodnim punktevima mogli osvježiti i dobiti pečat u knjižicu. Sudionici su imali slobodu odabrati dionice koje su željeli voziti te su mogli započeti biciklijadu na bilo kojem od 14 punktova.

Zajednica sportskih udruga Čakovca, koja je organizirala biciklijadu, istaknula je važnost mjesnih odbora i brojnih volontera koji su pridonijeli posebnoj vedrini cijeloj biciklističkoj priči u Čakovcu. Na svakom punktu bilo je nešto drugačije, ali je dobra atmosfera bila zajednička svima.

Za simboličnu startninu, sudionici su dobili vrećicu/torbu s logom biciklijade, bočicu vode i zdrav zalogaj – međimursku jabuku.

Projekt je dobio podršku Grada Čakovca, a gradonačelnica Ljerka Cividini i predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga posjetili su sve punktove, pokazujući podršku događaju.

Povratne informacije svih sudionika bile su izrazito pozitivne, a zajedničko svima bilo je osjećaj pozitivne atmosfere koja je vladala na svakom koraku.

ČAK BAJK biciklijada polako postaje nezaobilazan dio obilježavanja Dana Grada Čakovca, a jedinstvena je po tome što uključuje cijelo gradsko područje.

Cilj biciklijade je podizanje svijesti o zdravim životnim navikama, važnosti održivog prijevoza i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena.

 

Izvor i foto: ZSU Čakovca

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE