Beličanci ne mogu bez svoje Pošte

ljubica lesar u beličkoj poslovnici pošte radi 3 godine
ljubica lesar-dobri duh beličke pošte

Općina Belica, među rijetkim je našim općinama koja se svim silama trudi zadržati poštanske usluge na svom području. U tom nastojanju ide tako daleko, da toj hrvatskoj instituciji čak i podilaze. Naime, čak njoj je, prije nekoliko godina smanjila cijenu najma prostora a plaća im i troškove energenata- grijanje i vodu. Starijim mještanima, Pošta je tim više potrebna jer ne koriste usluge interneta a i Belica nema poslovnicu banke.-

Je ljudi vole dolaziti u Poštu i tu si sve rješavati jer tako ne moraju putovati u Čakovec, rekla nam je jedina zaposlenica u Pošti i tamošnja mještanka, Ljubica Lesar. Uglavnom je to starija populacija koja si tu diže mirovine i plaća račune. U posljednje, vrijeme ima sve više i OPG-ovaca te gospodarstvenika koji su počeli izbjegavati čakovečku glavnu poslovnicu, navodeći kako se tamo predugo čeka.

Uzimajući sve to u obzir, ali i uvjete po kojima Pošta želi i dalje održavati svoju poslovnicu na životu u Belici, ugovor o najmu prostora produžuje se iz godine u godinu, za sada, po postojećim uvjetima od 6 kn po kvadratnom metru ili prevedeno, za 34 kvadrata izdvaja 204 kn mjesečno. Tako će biti i tijekom 2019. godine.

 

 

Ostavi komentar