S početkom nove školske godine i nova radionica Arteljea

Artelje park
Artelje ponekad i uljepšava Perivoj Zrinski slikanjem na otvorenom

Artelje djeluje već 11 godina kao sekcija Likovnog udruženja Čakovec koja se bavi edukativnim radionicama za djecu i odrasle. Prvenstveno su usmjereni na umjetnost i umjetničko stvaranje.

Od ove školske godine, a radi poboljšanja kvalitete edukacije Artelje se preselio na novu lokaciju, odnosno u Stari hrast, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec (prvi kat).

U Artelje se mogu upisati sve dobne skupine od 6 godina pa nadalje. Organiziraju kreativne umjetničke radionica crtanja i slikanja za djecu i mlade pod stručnim vodstvom voditelja, u malim uigranim grupica do deset polaznika koje zrače energijom i stvaralaštvom. Ujedno su u mogućnosti svim učenicima srednjih škola, koji žele nastaviti školovanje na nekom od studija gdje je potrebno znanje i vještina slikanja i crtanja, pomoći da se što bolje pripreme za prijemne ispite.

Crtanje i slikanje je lijep i zabavan hobi za odrasle, ali ako ne znate prave tehnike, može biti i vrlo frustrirajuća gnjavaža. Zato „Artelje“ usmjerava i pomaže otvaranju umjetničkih kanala, te vodi polaznike kroz opuštajući svijet umjetnosti. Radionice su organizirane u dogovoru sa stručnim voditeljem i održavaju se jedanput tjedno dva školska sata (sat i pol).

Prošle školske godine Artelje je organizirao i besplatni odlazak svih polaznika na edukativni izlet u Zagreb gdje su posjetili MSU i upoznali se s trendovima u slikarstvu.

Na kraju svake školske godine, jer škola crtanja i slikanja traje kao i svaka školska godina, organiziraju izložbu radova svih polaznika Arteljea.

Predavači su akademski slikar Veljko Posavec, učiteljica likovnog odgoja Ana Golubić Brozović, učiteljica likovnog odgoja Marina Mrazović i voditelj Likovnog udruženja Čakovec Toni Fažon.

Ostavi komentar