NAJAVA FOTOGRAFSKO PUTOPISNE VEČERI: Jurica Galić Juka – svjetski putnik i fotograf iz Splita u Čakovcu

U organizaciji Fotokluba Čakovec u utorak 9. srpnja 2019. s početkom u 19 sati u multimedijalnoj dvorani Tehnološko inovacijskog centra Međimurje gostuje Jurica Galić Juka – jedan od najzanimljivijih nezavisnih dokumentarnih fotografa putopisaca novije generacije.

Predavanje je besplatno i otvoreno za javnost. Povod Galićevoga gostovanja nedavni je izlazak njegove fotomonografije „Putopisne fotografije 2014. – 2019.“ koja će se moći nabaviti na predavanju popromotivnoj cijeni.

Jurica Galić Juka profesionalni je fotograf iz Splita i član Fotokluba Split. Osim svojega osnovnoga zanimanja, on živi vrlo slojevitim životom. Galić je svjetski putnik, pisac, bloger, kolumnist, suradnik Meridijana (nacionalnog časopisa za povijest, zemljopis, ekologiju iputovanja), avanturist, youtuber, ljubitelj prirode, urednik dokumentarnog serijala Nomad i utemeljitelj udruge The Mladichi (udruga za putovanja, kreativnost i poticanje pozitivnih životnih vrijednosti).

Jurica Galić Juka
Jurica Galić Juka

Galić je u javnosti bio niz godina poznat kao vođa navijača Torcide. Međutim, u jednom od prijelomnih trenutaka u životu usmjerio je svoju ogromnu energiju iz „navijačkih voda“ u putovanja i fotografsko dokumentiranje i istraživanje svijeta. Upravo zahvaljujući navijačkim gostovanjima, u Galiću je probuđen putnik i istraživač koji je u njemu klijao još od ranoga djetinjstva. Na tim je prvim putovanjima ispekao zanat fotografa te je fotografiju pretvorio u svoju profesiju. Njegove je fotografske radove u više navrata objavio ugledni National Geographic u papirnatom izdanju, a i višestruko je nagrađivan za svoj dokumentarno-fotografski rad.

Jurica Galić Juka foto

Autorova je specijalnost ulična i portretna fotografija, omiljene teme nepristupačni dijelovi planete i ostaci misterioznih naroda i civilizacija, a njegov put nije puko prevaljivanje kilometara već potraga za smislom života i vlastitim poslanjem. Posebno za ovu priliku, Galić će napraviti presjek zanimljivih situacija i tema svojih putešestvija i ekspedicija diljem svijeta (cca. 70 država) u posljednjih 10 godina.

Jurica Galić Juka foto

Glavni će fokus biti usmjeren na ljude, običaje, ostatke misterioznih civilizacija, te fascinantnu prirodu od pustinje Atacama u Čileu do najveće špilje svijeta Son Doong u centralnom Vijetnamu. Neće nedostajati zanimljivih destinacija poput Černobila, „Ceste smrti“ u Boliviji, Uskršnjeg otoka ili majanskih piramida u džungli. Specijalno će biti predstavljen i autorov putopisno / dokumentarno / edukativno / zabavni YouTube kanal Jurica Galic Juka i bit će prikazani i neki zanimljivi kratki filmovi.

Nemojte propustiti jedinstvenu priliku i uživo upoznajte osebujnu ličnost Jurice Galića Juke. Putopisno fotografska večer održava se u TICM-u u utorak, 9. srpnja 2019. u 19 sati. Fotoklub Čakovec zahvaljuje TICM-u za suorganizaciju ovoga događaja.

Ostavi komentar