13.9 C
Čakovec
Subota, 2 ožujka, 2024

Škotska na način vrsnog pejzažnog fotografa Davorina Mancea

– Otok Skye u Škotskoj fotografski je raj. Osobit krajobraz, izmjena vjetra, oblaka i sunca, vulkanske stijene, slapovi i jezera…sve su to detalji koji u ovo područje privlači brojne fotografe iz cijelog svijeta, naglasio je Davorin Mance, jedan od naših ponajboljih čakovečkih pejzažnih fotografa na putopisno-fotografskom druženju održanom u multimedijalnoj dvorani Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec. Publika je kroz živopisnu Manceovu riječ i fotografije zaronila u čaroliju prirode uhvaćene okom vještog fotografa. Nisu izostali ni savjeti kako se pripremiti i nositi s izazovima pejzažne fotografije, gdje često treba “dežurati” ranom zorom, ili kasno noću, kako bi se dobio željeni fotografski kadar i tema.

Davorin Mance
Škotske fotografske razglednice nikog nisu ostavile ravnodušnim

Iako se putovanje dogodilo prije nekoliko godina, točnije u svibnju 2016. godine, Manceova fotografska zapažanja još uvijek su živa su i iskrena kao da se putovanje nedavno dogodilo, a fotografska iskustva neprocjenjiva.

Mance je, podsjetimo se, autor šest samostalnih izložbi, urednik brojnih knjiga te voditelj fotoradionica u organizaciji Fotokluba Čakovec. Na putopisno-fotografskoj ekspediciji u Škotskoj uz njega sudjelovala su još dvojica članova Fotokluba Čakovec, Ivan Šardi i Siniša Golub, a međimurskim fotografima pridružio se i Zagrepčanin Antun Cerovečki. Put od Čakovca do Škotske i natrag prošli su vozeći ekološko vozilo na električni pogon, što je bila još jedna dodatna vrijednost ovom putovanju.

Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode posjetiteljima predavanja poklonila je kalendar za 2024. godinu. Večer je uvodno u ime domaćina, otvorila knjižničarka Ana Špoljarić.

foto: rr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE