MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2018. Književni susreti, radionice i izložba na Dječjem odjelu čakovečke knjižnice

Matija Bobek
Među djecom popularni Striček Bobeck odnosno Matija Bobek iz Lopatinca na Dječjem odjelu vodit će poučne radionice

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je manifestacija koju od 1995. godine organiziraju i realiziraju knjižnice diljem Hrvatske. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. U mjesec dana (15. listopada – 15. studenoga) nastoji se na državnoj, ali i na lokalnim razinama što intenzivnije govoriti o knjizi, bilo s gledišta onih koji se profesionalno bave knjigom, bilo onih koji koriste usluge knjižnica, knjižara i slično. Ideja je da se na različitim programima okupe svi oni koje knjiga istinski zanima.

U Mjesecu hrvatske knjige Knjižnica „Nikola Zrinski” Čakovec i ove godine organizira brojna događanja i aktivnosti (tribine, predstavljanje novih izdanja, izložbe novih naslova, obilježavanje godišnjica značajnih ljudi, animacijske i edukacijske aktivnosti).

Želja čakovečke knjižnice je da u različita događanja i aktivnosti vezane uz čitanje uključi što više djece, osobito najmlađe, jer čitanjem djeca bogate svoj rječnik i poboljšavaju svoje jezično izražavanje. Kako je ovogodišnja manifestacija posvećena kulturnoj baštini, u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec bit će postavljena prigodna tematska izložba. Također, sudjelovanjem u likovno-literarnom natječaju pod nazivom Šetnja cestom tradicije ostvarena je suradnja s međimurskim osnovnim školama.

PROGRAM:

ponedjeljak – 15. 10. 2018. u 10:00 sati – Otvorenje izložbe „Uvid u život i djelo Vinka Žganca” Muzeja Međimurja Čakovec te predstavljanje radova iz ciklusa „Kao prvo – zagonetno drvo”. Izložbe će biti otvorene do 26. listopada 2018. na Dječjem odjelu Knjižnice „Nikola Zrinski” Čakovec.

15. – 17. 10. 2018 od 10 do 12 sati radionice „Kao prvo – zagonetno drvo”, voditelj Matija Bobek

petak 19. 10. 2018. u 15:30  promocija knjige u multimedijalnoj dvorani Dječjega odjela, „Vitez Zrinski”, autorice Sanje Sabolić

utorak 6. 11. 2018. u 13:30 susret s autoricom Verom Zemunić te kreativna radionica

utorak 13. 11. 2018 u 13 sati svečano zatvaranje Mjeseca hrvatske knjige uz književni susret s Vlastom Golub te dodjela nagrada najčitačima i dobitnicima nagrada u likovno-literarnom natječaju

Ostavi komentar