Predstavljena slikovnica “Božić je stigao” autorice Vere Zemunić

Vera Zemunić slikovnica Božić je stigao (37)
Autorica Vera Zemunić i ilustratorica slikovnice Gordana Bulović

“Božić je stigao” četvrta je slikovnica književnice Vere Zemunić iz Čakovca. Prigodno je predstavljena u predblagdanskim danima u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu koja je nakladnik ovog izdanja. Riječ je o ukupno dvanaestom književnom istupu autorice Zemunić kojoj su u fokusu dječje pjesništvo i proza.

Urednici slikovnice su Tomo Blažeka i Ivan Pranjić koji je uz autoricu predstavio njezinu najnoviju slikovnicu ističući kako je ona njezino dosad najbolje djelo:

– Vera Zemunić u ovu slikovnicu unosi vlastiti djetinji doživljaj Božića kao trenutka obiteljskog okupljanja, blagostanja, topline i blještavila svečanosti. Ova je slikovnica potvrda opravdanosti njezinog uvršćivanja među vodeće hrvatske dječje spisatelje. “

Slikovnicu je ilustrirala Gordana Bulović iz Ivanovca što je njezino prvo iskustvo u ilustraciji:

– Uživala sam čitajući priče i zamišljajući likove koje sam kasnije pokušala oživjeti na papiru.

Pričice Vere Zemunić interpretirali su učenici treće osnovne škole Čakovec, a Ivan Pranjić podsjetio je i na ovogodišnju produkciju Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu koja je objavila sedam vrijednih tiskanih izdanja.

Slikovnica “Božić je stigao” može se po cijeni od 50 kuna nabaviti u Ogranku Matice hrvatske i bit će to prekrasan dar da mališane vrtićke dobi te uzrast od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

 

foto: rr

 

Ostavi komentar