Josip Horvat Majzek objavio luksuznu fotomonografiju „Međimursko je” s čak 637 izvrsnih fotografija!

Josip Horvat Majzek fotomonografija Medjimursko je (1)
Nit vodilja kod oblikovanja sadržaja i fotografiranja mi je bila da sve treba biti u ravnoteži s prirodom. ističe autor djela Josip Horvat Majzek

Istraživač, fotograf, ekolog, prirodnjak i ljubitelj zavičajne prirodne i kulturne baštine Josip Horvat Majzek iz Čakovca objavio je svoju četvrtu knjigu „Međimursko je”.

Luksuzno opremljena fotomnografija na gotovo četiristo stranica donosi enciklopedijski pregled s čak 637 osobitih fotografija.

Josip Horvat Majzek fotomonografija Medjimursko je (4)
Korice fotomonografije su u zelenom tonu kao što je naše Međimurje zeleno, a zlatotiskom naslova veličaju se naši marljivi, zlatni Međimurci i Međimurke, zlatne prirodne i kulturne vrijednosti našeg kraja. ističe autor

Knjiga je u znaku 25, do kojeg je autor došao zbrojivši administrativnu podjelu Međimurske županije na naša tri grada i 22 općine.  Tako knjiga sadrži 25 poglavlja, od čega 23 poglavlja s po 25 priča. Jedno poglavlje ima 20 priča te još jedno čak 30 priča. Objavljena u godini kada je Međimurska županija obilježila 25 godina osnivanja.
Štikleci uz originalne fotografije koje su sve snimljene u Međimurju donose posebnosti i malo poznate činjenice iz domene kulturnog i prirodnog bogatstva našeg Međimurja. Autor je nebrojeno sati, dana i noći proveo na terenu kako bi snimio malo poznate detalje našeg kraja ili pak poznate vrijednosti viđene njegovim okom.

Josip Horvat Majzek fotomonografija Medjimursko je (2)
Zanimljivosti našeg kraja uz fotografije opisane su i kratkim “štiklecima”

Minienciklopedija za svaki dom

O knjizi Majzek ističe: – Već duže vrijeme u meni čuči izazov da napišem i objavim svoju četvrtu knjigu, fotomonografiju o Međimurju, odnosno jednu minienciklopediju Međimurja pod nazivom Međimursko je. Knjiga je pripremljena upravo onako bi sve moralo biti – u ravnoteži s prirodom. Citirat ću sam sebe: – I ovim djelom sam želio biti bolji od boljeg na njegovom terenu.

Knjiga je objavljena u Majzekovoj vlastitoj nakladi od tisuću primjeraka, a tisak je odrađen u tiskari Zrinski d.d. Sve tekstove i fotografije kao i oblikovanje potpisuje Josip Horvat Majzek. Lekotirica je Melita Pesek, a recenzenti knjige su Iva Kožnjak i Mladen Kučinić.

Predstavljanje fotomonografije će biti u utorak 15. siječnja u zgradi Scheier u Čakovcu s početkom u 18 sati.

foto: Zlatko Vrzan

Josip Horvat Majzek fotomonografija Medjimursko je (3)

Ostavi komentar