ANKETA pod vurom: Stambeni prostor- kuća ili stan?

Većina mladih u Međimurju muku muči s rješavanjem svog stambenog pitanja. Zbog rasta cijena nekretnina i slabih mjesečnih primanja kupovina vlastitog stana ili kuće za sadašnju generaciju sve više postaje fantazija nego realna mogućnost. 

Slučajne prolaznike mlađe životne dobi upitali smo što planiraju u budućnosti po pitanju vlastitog stambenog zbrinjavanja te što više preferiraju, stan ili kuću. Većina sugovornika odgovorila nam je da im za život više odgovara stan nego kuća. Svi su se složili da je cijena nekretnina danas previsoka. Većina njih trenutno živi kod roditelja ili u stanu u najmu. 

Vedran Radić, Mihovljan– Živim u stanu u najmu. Bilo bi super kad bih mogao imati vlastiti stan. Cijene stanova su jako velike. Ne planiram kupiti kuću jer ju posjeduju moji roditelji. 

Pia Vinka Klaić, Čakovec– Da imam stalni posao uzela bih kredit i kupila stan. Živjela bih kod svojih, a stan bi iznajmljivala da mi se pokrije rata kredita. Kasnije bih se preselila od roditelja u vlastiti stan.  

Helena Židov, Cirkovljan– Trenutno živim u kući s roditeljima. Htjela bih jednog dana imati vlastiti stan, a kad budem starija vjerojatno ću kupiti kuću. Cijene nekretnina su danas previsoke.

Dominik Zver, Strahoninec– Živim u stanu u najmu u Austriji. Tako mi zasad najviše odgovara, ne planiram kupnju stana niti kuće. Kada dobijem stalan posao, onda ću o tome možda početi razmišljati.

Maja Gregorinčić, Gornja Dubrava– Za sad živim sa svojim roditeljima. U budućnosti kad osnujem obitelj voljela bih također živjeti u kući. U stanu nikad nisi na miru jer su tu  s druge strane susjedi. 

Ostavi komentar