15 mladih obitelji iz Štrigove dobilo poticaje za uređenje nekretnina

S ciljem ostanka mladih u mjestu Općina Štrigova je već drugu godinu za redom raspisala natječaj za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina na području općine u sklopu takozvanog paketa mjera za mlade. 

Na natječaj se prijavilo 18 mladih obitelji, a njih 15 zadovoljilo je kriterije propisane u natječaju.

Za kupnju stana bilo je dodijeljeno 15.000 kuna, za gradnju novog stambenog objekta 20.000 kuna, dok je za izgrađeni stambeni objekt koji korisnici poticaja namjeravaju urediti za stanovanje ili stambeni objekt koji je u ruševnom stanju te će se ukloniti i na istom mjestu izgraditi novi stambeni objekt dobiveno 30.000 kuna.

Ovo je mjera koju smo nazvali poticaj za uređenje nekretnina. Aktivna je već dvije godine. Financijska sredstva nisu velika, ali svaka je kuna dobro došla, naglasio na načelnik Štrigove Stanislav Rebernik na potpisivanju ugovora o poticajima.

Najavio je da će seu uskoro aktivirati još jedna mjera za mlade, a tiče se mogućnosti dobivanja građevinskih zemljišta po vrlo povoljnim uvjetima na mjestu iza benzinske postaje u Štrigovi. Ukupno je zamišljeno 12 parcela, od kojih su dvije namijenjene za stanove. Mjera bi se trebala aktivirati ove godine.

– Čestitala bih svima da ste imali snage i hrabrosti ostati u našoj domovini, rekla je zaključno općinska tajnica Mirjana Sever, koja je svim korisnicima poticaja objasnila detalje vezane uz ugovor.

Na potpisivanju ugovora o dodjeli poticaja bilo je ukupno 10 od 15 korisnika. Ostali će ugovore potpisati naknadno.

FOTO: Sanja Heric

 

 

 

 

Ostavi komentar