24.5 C
Čakovec
Nedjelja, 4 lipnja, 2023

Povijest zaručničkog prstena i kako odabrati savršen

Zaručnički prsten ima dugu i zanimljivu historiju koja seže daleko u prošlost. Prema nekim
izvorima, prvi zaručnički prsteni su nastali još u drevnom Egiptu, oko 2800. godine prije nove ere.

U to vrijeme, zaručnički prsten je bio simbol vječnosti i beskonačnosti, zbog svog oblika koji nema početak ni kraj. Egipćani su vjerovali da prsten simbolizira ljubav koja nikada ne prestaje.

U kasnijim vremenima, zaručnički prsten je postao dio kršćanske tradicije i simbolizirao je vjernost i obećanje koje par daje jedno drugom prilikom zaručničkog vjenčanja.
U srednjem vijeku, zaručnički prsteni su se često ukrašavali dragim kamenjem i bili su simbol
bogatstva i statusa.

Danas, zaručnički prsten je još uvijek važan simbol u mnogim kulturama i tradicijama. Obično se nosi na lijevoj ruci, na prstu koji je najbliži malom prstu, jer se vjerovalo da taj prst sadrži venu koja direktno vodi do srca.

U nekim kulturama, zaručnički prsteni se još uvijek ukrašavaju dragim kamenjem ili drugim
ukrasima, dok se u drugima preferira jednostavan i klasičan dizajn.

A kakvi su prsteni popularni danas

Danas su popularni zaručnički prsteni različitih stilova, materijala i dizajna. Neki od popularnih
stilova uključuju:

 • Klasični zaručnički prsteni – jednostavan i čist dizajn bez dodatnih ukrasa i dragog kamenja.
 • Zaručnički prsteni s briljantima – ovi prsteni imaju jedan ili više briljanata koji dodaju sjaj i blistavost.
 • Zaručnički prsteni s halo ukrasom – ovaj stil uključuje centralni kamen koji je okružen manjim dragim kamenjem.
 • Vintage zaručnički prsteni – ovi prsteni se često izrađuju u starinskom stilu, s detaljima poput filigrana i graviranja.
 • Zaručnički prsteni od neobičnih materijala – neki parovi biraju prstenje izrađeno od neobičnih materijala kao što su titan, keramika ili drvo.

Uz ove stilove, također je popularno personalizirati zaručnički prsten s graviranjem imena partnera, datuma vjenčanja ili posebnog citata. Bez obzira na stil, zaručnički prsten uvijek će biti dragocjen simbol ljubavi i predanosti između dvoje ljudi.

Kako odabrati savršen

Odabir savršenog zaručničkog prstena može biti izazovno, ali s nekoliko korisnih savjeta, proces može biti jednostavniji. Evo nekoliko koraka koji vam mogu pomoći da odaberete savršen zaručnički prsten:

 • Postavite svoj budžet – zaručnički prsteni dolaze u različitim cjenovnim rangovima, stoga je važno postaviti svoj budžet prije nego što počnete tražiti.
 • Odlučite o stilu – postoje mnogi stilovi zaručničkih prstenova, pa je važno odlučiti se za stil koji se sviđa vama i vašem partneru. Možete razmisliti o klasičnom prstenu bez dragog kamenja, prstenu s briljantima ili drugim ukrasima.
 • Odaberite metal – zaručnički prsteni su dostupni u različitim metalima poput zlata, bijelog zlata, platine ili palladija. Odaberite metal koji odgovara vašem stilu i budžetu.
 • Izaberite oblik i veličinu dragog kamena – ako se odlučite za zaručnički prsten s dragim kamenjem, odlučite o obliku i veličini kamena koji se sviđa vama i vašem partneru.
 • Potražite kvalitetu – osigurajte se da odaberete zaručnički prsten koji je izrađen od kvalitetnih materijala i ima dobru izradu.
 • Razmotrite personalizaciju – mnogi parovi žele personalizirati svoje zaručničke prstenove sa svojim inicijalima, datumom vjenčanja ili posebnim citatom. Razmislite o tome hoćete li dodati personalni dodir vašem prstenu.

Odabir savršenog zaručničkog prstena može biti uzbudljiv proces. Važno je uzeti si vremena za traženje i razmisliti o svim opcijama kako bi pronašli prsten koji će simbolizirati vašu ljubav i predanost.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,599FanoviLajkaj
612SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE