Kanadski hibiskus Renate Janković iz Velike Gorice ostavlja bez daha

kanadski hibiskus 1
Renata Janković pohvalila nam se prekrasnim cvjetovima kanadskog hibiskusa

Naš nagradni natječaj kojim već godinama biramo najljepši vrt a od lani i najljepši cvijet doista izaziva veliku pažnju i odaziv ljubitelja cvijeća. Ne samo da nam se javljaju čitatelji iz Međimurja već nam fotografije pristižu i iz drugih dijelova zemlje.

Tako nam se javila Renata Janković iz Velike Gorice sa svojim rascvjetalim grmom. Kako ističe, radi se o prekrasnom cvijetu, kojem se dive svi Velikogoričani koji prolaze njenom ulicom i naravno traže pelcer. Riječ je o kanadskom hibiskusu, koji se pojavljuje u više boja, najčešće u bordo crvenoj i bež.

kanadski hibiskus 2

 – Upravo sada je u najljepšem cvatu, makar cvate do kasno u jesen. Tada se odreže sve do korjena. U proljeće pusti izboje koji mogu narasti kao što vidite i preko 1 metra. Najbolje se pelca iz komadića korjena. Cvijet uvene nakon 1 dan. Izgleda prekrasno i nestvarno. Bez obzira što nisam iz Međimurja nego iz Velike Gorice u Turopolja volim i vaš kraj u kojem sam često bila. Zato Vam šaljem slike da i Vi malo uživate u ljepoti toga cvijeta kao i svi koji prolaze uz moj cvjetnjak, stoji u poruci Renate Janković. 

kanadski hibiskus 3

Ostavi komentar