5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

LP-Solar Home iz Nedelišća: Solarne elektrane donose velike uštede

Solarne elektrane preporučujemo radi uštede i potrebe da se zaštiti naš planet, a našim klijentima želimo biti najpouzdaniji partner u proizvodnji električne energije.

LP-Solar Team, novootvoreni je ured i brend tvrtke LP-welding team d.o.o. Varaždinske Toplice koja posluje na tržištu od 2017. godine, a bavi se izvedbom radova na projektima kućnih instalacije, montaže i zavarivačko-bravarskih radova na području Hrvatske i inozemstva. Zbog sve veće potrebe na tržištu u posljednjih godina su se specijalizirali za izvođenje radova na instalacijama i montaži solarnih elektrana.

Predrag Levačić, direktor tvrtke LP Solar Team, rekao nam je: – Solarne elektrane najisplativije u odnosu na uloženo i dobiveno, a kućanstvu koje se odluči na takvo pametno energetsko rješenje, ponudit ćemo individualan pristup kako bismo zajedno došli do najboljeg rješenja. Svako kućanstvo je individualno, a pristup klijentu nam je najvažniji. Naš tehnički tim, nakon izlaska na teren, klijentu preporuča  najisplativiju verziju elektrane, jer tek na terenu možemo vidjeti specifičnost svakoga objekta, od položaja krova, pokrova, željama klijenta te mogućnostima samoga objekta.

Onima koji se odluče nudimo brzu instalaciju, pomoć pri prijavi na Fond, cijelo vrijeme dostupnost, garanciju za izvedene radove i opremu te brz i pouzdan servis u slučaju kvara.

Našim klijentima nudimo zaokružen proces od toga da izrađujemo idejno rješenje i posvećujemo se tehničkom dijelu, naši certificirani monteri izvode radove te kasnije praćenje rada elektrane i servis, kaže Levačić.

LP-Solar Team ima dvije ekipe za rad na terenu te vanjske suradnike – tvrtku za projektiranje, nadzor i savjetovanje Irma d.o.o. koja je do sada projektirala preko sto solarnih elektrana, zatim Nord consulting d.o.o. koja izrađuje kompletnu dokumentaciju i administraciju vezanu uz subvencije za kućanstva te Međimurku BS, koja je dugogodišnji partner i dobavljač opreme V-TAC, sistema solarnih elektrana renomiranog svjetskog proizvođača, kaže Levačić te nastavlja: – Vezano uz opremu imamo EU skladište, a kompletna oprema dobavljiva je u kratkom roku.

U slučaju kvara na elektrani, pružamo podršku izlaskom na teren, a iza nas stoji V-TAC koji osigurava dostupnost i dobavu zamjenskog materijala te garanciju kvalitete. Jedna od ključnih prednosti V-TAC-a je ta da su sve komponente od istog proizvođača, a njihovu kompletnu ponudu možete naći na stranici V-TAC.eu.

Više se baziramo na kućanstvima, a kod određivanja cijene uzimaju se u obzir uvjeti kao što zahtjevi i želje kupaca, površina i položaj krovišta, sjene na krovu. Izračun potrošnje i uštede radi se na temelju dijela koji kućanstvo troši, omjeru dijela redovne (trenutne potrošnje) i planirane očekivane (buduće) potrošnje. Radimo elektrane od prosječne potrošnje kućanstva od 5 kW pa sve do potrošnje s grijanjem od 15 kW ili 20 kW. Najviša cijena je za najmanje elektrane, a cijena pada s izgradnjom veće i jače elektrane.

Vezano uz preporuke i uštede, Predrag navodi da što prije napravite sunčanu elektranu jer ćete prije početi štedjeti i tako izbjeći rast cijena sunčanih elektrana rastom cijena električne energije. A u bližoj budućnosti uvjet će biti pohrana električne energije (baterije) te će se izgradnjom elektrane dana izbjeći taj trošak u budućnosti.

Povrat investicije na najmanjim elektranama od 5 kW je oko sedam godina, a većih elektrana i puno prije. Preporuka je da se u startu napravi jača elektrana jer građani mogu prodati višak energije, a kako bi se kasnije mogao nadograditi sistem, možda ugraditi dizalica topline ili drugi oblik grijanja na električnu energiju. Tako ima vremenskog prostora da se sve napravi polako u skladu s mogućnostima.


LP-Solar Home

Nedelišće, Varaždinska 16+

Tel: 00385 95 384 6088

Mail: [email protected]

www.lp-solarhome.hr

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE