5.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Melcir Židov iz Cirkovljana preporuča: Uložite u stolariju i uštedite

Jeste li svjesni da Vaš novac odlazi kroz prozor? Kroz stare prozore odlazi toplina, te se rasipa energija koju plaćate. Ali to ne mora biti tako, jer s modernim, toplinski izoliranim prozorima činite značajan doprinos uštedi energije. Što je toplinska izolacija vaših prozora bolja, to je manje energije potrebno za zagrijavanje i tako smanjujete troškove grijanja u kućanstvu.

Na rastuće cijene energenata ne možemo direktno utjecati, ali možemo kontrolirati vlastitu potrošnju energije. Loše izolirana vanjska građevinska stolarija predstavlja izvor gubitka dragocjene, neiskorištene energije, koju ipak moramo platiti. Gubitak topline kroz energetski neefikasnu stolariju može se značajno smanjiti postavljanjem nove, energetski učinkovite stolarije, a uz to možete ostvariti poticaj od 60 posto po kući (uz maksimalno opravdani trošak do 15 tisuća eura i najvišu dozvoljenu jediničnu cijenu od 450 €/m2 za zamjenu stolarije) preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost čiji poziv se očekuje krajem veljače.

Kvalitetni prozori važan su dio svakog doma jer istovremeno propuštaju sunčevu svjetlost, zadržavaju toplinu prostorije i štite od vanjskih neprilika.  Ta energetska učinkovitost igra veliku ulogu u ukupnim energetskim potrebama građevine, što znači sljedeće: ne želite li plaćati visoke račune za grijanje zimi ili hlađenje ljeti, pobrinite se i nabavite kvalitetne prozore jer se upravo kroz njih gubi čak deset puta više topline nego kroz zidove.

Kako se prozori sastoje od stakla i okvira, prvi korak prema energetskoj učinkovitosti možete postići odabirom stakla koji je ipak nešto lakši od odabira okvira. IZO-dvoslojna ili troslojna stakla svima su nam poznata, a koja ćete birati, jednostavno ovisi o vašim potrebama te izolaciji zidova i krova.

50 posto topline gubi se kroz neadekvatne prozore

Ugradnjom PVC stolarije proizvedene u tvrtki Melcir-Židov u Cirkovljanu od REHAU profila, ne samo da poboljšavate ukupni izgled objekta, već i ostvarujete značajne uštede energije. Prozori čine preko 50 posto toplinskih gubitaka cijelog objekta, što je deset puta više nego kroz zidove. Kod PVC stolarije, bitno je osigurati odgovarajuće ojačanje profila i kvalitetno brtvljenje, što pridonosi pravilnom zatvaranju prozora, a čime se postiže nizak koeficijent prolaska topline Na taj se način PVC stolarijom ostvaruje izvrsna toplinska izolacija, čak i bolja od mnogih drugih materijala, a uz to često ima nižu cijenu. Zahvaljujući takvoj ekonomičnosti i izvrsnim toplinsko-izolacijskim svojstvima, PVC profili danas predstavljaju vodeći izbor u proizvodnji građevinske stolarije.

Prednosti PVC stolarije

PVC profili su dosljedno usmjereni u budućnost i nude najveći mogući komfor. Svojom jedinstvenom zaštitom od buke brinu se za vaš mir, a svojom protuprovalnom zaštitom nude optimalnu sigurnost. Vrlo je dojmljiva i lakoća rukovanja kod otvaranja i zatvaranja prozora.

Uz to, PVC profili su otporni na vremenske promjene i postojani na atmosferske utjecaje, ne gube boju i jednostavni su za održavanje. Pružaju nenadmašnu toplinsku izolaciju, dugovječni su, imaju trajnu vrijednost i jamče vam sigurnost investicije. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE